[Sony/罪大滔天] 用家集中討論區(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
不如買a6300啦~
雖然可能over budget但真係差好遠架

真係差好遠。而家a6000個入手價其實同兩年前入差唔得多 
新手有野想問 我有7k budget 想買a6000加 18105g 主要旅行用人加風景 呢個組合岩唔岩我洗 同埋我想買水貨 有無邊間信譽良好可以介紹下

利申:咩都唔識

另外加支大光圈夜攝同室內用,首推Sigma 30/1.4 

我未必夠budget 買兩支鏡

新手咁你可以用住18105先,不過建議你都入支神牛350s或者美科mk320s補光/壓光用 
不如買a6300啦~
雖然可能over budget但真係差好遠架

真係差好遠。而家a6000個入手價其實同兩年前入差唔得多 

個價差成倍 我想買部平平地 試玩住先
新手有野想問 我有7k budget 想買a6000加 18105g 主要旅行用人加風景 呢個組合岩唔岩我洗 同埋我想買水貨 有無邊間信譽良好可以介紹下

利申:咩都唔識

另外加支大光圈夜攝同室內用,首推Sigma 30/1.4 

我未必夠budget 買兩支鏡

新手咁你可以用住18105先,不過建議你都入支神牛350s或者美科mk320s補光/壓光用 

唔該巴打
有無巴絲放samyamg 14mm mf e mount~~
想平平地玩wide 鏡
有無巴絲放samyamg 14mm mf e mount~~
想平平地玩wide 鏡

但係呢支個個都話重到仆街喎,你再研究吓先比較穩陣 
想平平地玩wide 鏡

真係好少人放 仲要e-mount 加油
小弟用a7ii影嘅RAW 但Lightroom話格式唔啱 請問係咩問題?(利申:新手)

可能Lr太舊,試吓更新。

你唔撚識就唔好教人!
你呢d假膠扮用sony實推富賤
影相又屎 屎忽ng徒弟咁
又唔撚識又鐘意教人
屌你老母格式唔啱就係camera raw太舊LR邊有得更新camera raw架!
要買過新架

屌你老母呀貓sir 叫撚左你咪撚入黎
阻撚住哂 拿氧聲仆街死全家喇 屌你老母

屌你老母你唔撚識就唔好開po
俾呢d傻西有機會扮識教鳩人

死撚返出去喇我屌你老母

死撚返出去喇我屌你老母

你唔好逼我哋Block埋你 
想平平地玩wide 鏡

平丫嘛
budget有限
想平平地玩wide 鏡

我想放
但等我下定決心入另一枝代替先
sy 14 想升級就突然貴好多

升級買邊枝??

死撚返出去喇我屌你老母

just do it if you want
想平平地玩wide 鏡

我想放
但等我下定決心入另一枝代替先
sy 14 想升級就突然貴好多

升級買邊枝??

vm12 / vm15 都唔平
未捨得ultra wide買咁貴

zeiss 16-35有無用過
我見2手大約$6500
想平平地玩wide 鏡

買MF果支囉,2千幾
想平平地玩wide 鏡

買MF果支囉,2千幾

canon版MF
想平平地玩wide 鏡

買MF果支囉,2千幾

canon版MF

a7用又要買adaptar

死撚返出去喇我屌你老母

你應佢回佢引佢,就會其他會員都見到佢打嘅嘢。你知唔知咁樣會影響成個討論氣氛 

死撚返出去喇我屌你老母

你應佢回佢引佢,就會其他會員都見到佢打嘅嘢。你知唔知咁樣會影響成個討論氣氛 

sorry lol
好懷念dat

死撚返出去喇我屌你老母

sorry lol
好懷念dat

咩料 
Quote隻傻閪貓都唔好啦

死撚返出去喇我屌你老母

sorry lol
好懷念dat

咩料 

lol 咪英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞