[Sony/罪大滔天] 用家集中討論區(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

咁快買左

咁快買左

嘩好葡萄
見到部a7s+70200g 賣一萬hkd

抵玩喎
去馬啦

add 左佢 但我淨係對支70200有興趣
a7s 放唔放到六千 hkd

C兄買唔買到 不如我收部a7s啦同你 想要
我想問下如果本身用緊nex 5r
依家想買部可以擺得入褲袋既相機
係咪始終都同nex有一段距離
有無邊部推介?
我自己睇過HX90v
但影出黎感覺無nex啲色咁靚咁 可能我唔識用
但我部nex影人我覺得影出黎啲色幾靚
另外差唔多size就有部rx100 但自己無試過
其實我都係主要去旅行影下相
所以想要部擺到褲袋既 方便啲
希望有巴打指點下 講到1999 sorry
有無邊部推介?
我自己睇過HX90v

rx100 三四五代,睇價錢做人
有無邊部推介?
我自己睇過HX90v

我本身已經有x3000raction cam 黎拍片用
另外都有部casio fr100 黎港女自拍
所以買呢部相機都係要黎影下鬼就得
如果咁樣係咪買部rx100 III都夠用?
有無邊部推介?
我自己睇過HX90v

所以買呢部相機都係要黎影下就得
見到部a7s+70200g 賣一萬hkd

抵玩喎
去馬啦

add 左佢 但我淨係對支70200有興趣
a7s 放唔放到六千 hkd

C兄買唔買到 不如我收部a7s啦同你 想要

我買唔到 唔知佢係打錯價定點 唔覆人email
唉屌明明之前覺得24蔡好唔抵玩
依家用慣30.4 又覺得加2000hkd 畫質好d 、對焦快d、廣d 好抵 求屌醒
依家用慣30.4 又覺得加2000hkd 畫質好d 、對焦快d、廣d 好抵 求屌醒

我就買左24
無後悔

加多二千好抵咩 
應該一陣去睇RX-100m5
因為有養狗 如果細細部可以同佢地影多啲相
M5睇過話對焦好快
買一部又可以用4-5年
應該一陣去睇RX-100m5
因為有養狗 如果細細部可以同佢地影多啲相
M5睇過話對焦好快
買一部又可以用4-5年

個人覺得m5 唔係好值
比我會揀m3或者m4
對焦一樣好快
舊相
舊相

舊相

日本啲相,好似求其一角街景都特別有味道咁 
舊相

感覺上多d野影下
突然想講下, 其實我覺得RX1 被低估得好緊要
係真接近完美相機, 頭先開lightroom 睇返RX1 影啲舊相。同最近A7r II +loxia 啲相比較

RX1 出黎啲相個感覺真係通透好多
雖然冇得換鏡, 但35mm 真係萬用
又機仔細細好方便。 最大缺點都係對焦慢同fly wire mf

有啲心郁郁想出左部rx1 去出rx1r ii
舊相

感覺上多d野影下

第二張點執色?
我仲係未係好識夜景點執色
一係太啡 一係太紫

呢張冇乜點執 LR Flat之後 拉番光少少
我都唔係好識執相
呢張用Loxia 50
有無邊部推介?
我自己睇過HX90v

所以買呢部相機都係要黎影下就得

我都係用5R, 上個月先買左RX100 M4
可能我唔識用5R, 我覺得RX100 M4 d色靚d

唔該晒
因為次次去旅行拎住部nex 成日都要掛住頸
掛得耐會覺得好重
同埋可能部機都老化又壞壞地 開機好慢同埋有時開機個鏡頭唔出 又黑畫面
所以谷鳩氣想買過部
本身係sony fans
琴日最後喺'凶澤'買左RX100m5
$7780 雖然真係好貴 但我諗住買一部用幾年 就決定左
不過自己本身唔係好識影相 要學下啲setting
尤其唔夠光既環境
突然想講下, 其實我覺得RX1 被低估得好緊要
係真接近完美相機, 頭先開lightroom 睇返RX1 影啲舊相。同最近A7r II +loxia 啲相比較

RX1 出黎啲相個感覺真係通透好多
雖然冇得換鏡, 但35mm 真係萬用
又機仔細細好方便。 最大缺點都係對焦慢同fly wire mf

有啲心郁郁想出左部rx1 去出rx1r ii

rx1 不過鐘意50多過35
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞