[Sony/罪大滔天] 用家集中討論區(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
品勝同power smart都發脹

而家寧願買貴啲都要原廠電

me too

呢間我買過,係堅嘢
http://detail.tmall.com/item.htm?id=12457207365&areaId=440300&user_id=678464956&cat_id=2&is_b=1&rn=b8b2ee725ff17ee406040e7b1fc59efc

上price睇都係270左右
可以唔洗淘啦

星際我見最平都3xx
price.com 唔知堅定流
堅同有貨嘅話真係屌得過
好頭痕
本身拎a6000 kit + samyung 12f2
黎緊去旅行 所以又想買返支z24.8
但諗諗吓,不如直上a7ii+kit 好過
宜家唔知點算好
好頭痕
宜家唔知點算好

咁諗法好快就會推到
"不如比多少少直上Alpa 加DB"

相機同鏡呢家野"差少少不如xxx"
好易奶嘢

夠用就ok的了
想問下新手想學影光軌同影景 a6000 ok唔ok 同埋如果去旺角果啲買有無保障 thankss
想問下新手想學影光軌同影景 a6000 ok唔ok 同埋如果去旺角果啲買有無保障 thankss

另外洗唔洗買埋跟機果支

另外洗唔洗買埋跟機果支

1) ok
2) 除咗水貨之外,行貨應該最平係D-Base (非打手)
3) 如果對鏡要求唔高可以買
好頭痕
宜家唔知點算好

咁諗法好快就會推到

好易奶嘢

夠用就ok的了

夠用就ok
倒不如話夠錢就ok
好頭痕
宜家唔知點算好

咁諗法好快就會推到

好易奶嘢

夠用就ok的了

夠用就ok
倒不如話夠錢就ok

咁無限金錢嘅米王不在此限啦當然
好頭痕
宜家唔知點算好

咁諗法好快就會推到

好易奶嘢

夠用就ok的了

齋用 kit不如唔好上

AGGER

用kit不如買第支鏡好過啦
準備買 70-200 2.8 GM
係唔係d-base 穩陣?
以前一直係肥花買 但係無貨....
有無ching俾下意見
買a7ii系列係咪應該等多個月公佈新機先?

係 四月出既機會幾大

係 四月出既機會幾大

5月會發表新機新鏡
不過a7iii既機會唔大(個人斷估)
外國網已經吹晒風話大機
有7000萬象數
係搵食專業級既機
a7ii 有冇咩餅鏡好推介

28mm f2 ? 印象中 e mount ff 無餅鏡咁濟

好頭痕
宜家唔知點算好

睇下你要乜
輕便就唔好上FF
a6000 電Zoom + z24.8 已經玩晒, 你有埋samyung 12f2 連大景/星軌 都影到埋

再下次就 電Zoom 換1670z

再下下次就body 換a6500

夠玩啦, 如果你要輕便
其實a6000 有咩wide 鏡推介
利申窮J
利申窮J

samyung 12f2
$2000左右
不二之選
利申窮J

超廣?最方便1018/4,最虛榮Touit 12/2.8,最平最大光圈Samyang 12/2 
利申窮J

超廣?最方便1018/4,最虛榮Touit 12/2.8,最平最大光圈Samyang 12/2 

用緊 touit 32/1.8 發覺唔夠wide
同埋拉風箱
諗緊放咗枝SEL35F18,買Sigma 30/1.4定20/2.8好
20mm好用啲,但無得超大光圈
30可以再前清後濛d
新入左部A7s,正式加入sony大家庭
再問fe鏡最細支係咪35 2.8,想要支細鏡長插機身,35亦係我常用焦距
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞