[Sony/罪大滔天] 用家集中討論區(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔爭氣地入左100GM...

試鏡圖圖圖圖圖圖圖圖圖圖圖圖圖圖圖

香港要30號先有貨

香港要30號先有貨

apsc 超廣 會拍片(含自拍片
係咪10-18係唯一解
係咪10-18係唯一解

仲有Touit 12/2.8同三洋支12/2嘅,同埋超廣拍片都唔使高速追焦㗎啦。

香港要30號先有貨

希望罪大呢邊爭氣,唔好比富士post專美
係咪10-18係唯一解

仲有Touit 12/2.8同三洋支12/2嘅,同埋超廣拍片都唔使高速追焦㗎啦。

唯一
自拍拍片oss 加gimble係最穩定
A7ii
1. Fe28 + fe55
2. Fe35 2.8 + fe85 1.8

大家點揀?

A7ii

大家點揀?

3. FE28 + 55 +85
A7ii

大家點揀?

4. FE24-240
A7ii

大家點揀?

4. FE24-240

5. L21 + fe55 + B85
有冇巴打A7 系列有用GIMBO?
諗緊買個旅行用
考慮緊智雲Crane 或者 Beholder EC1
有冇更好嘅選擇?
A7ii

大家點揀?

4. FE24-240

6. 2470 2.8 GM
諗緊買個旅行用
有冇更好嘅選擇?

EC1 新野又方便
諗緊買個旅行用
有冇更好嘅選擇?

EC1 新野又方便

睇youtube多數都讚zhiyun crane好用
諗緊買個旅行用
有冇更好嘅選擇?

EC1 新野又方便

睇youtube多數都讚zhiyun crane好用

媽呀 好難揀呀
A7ii

大家點揀?

4. FE24-240

6. 2470 2.8 GM

7. 賣左部機用iphone 影,啲錢拎去屌援交妹
大家巴打我黎緊都想買返部a7rii,咁我就有幾個問題,我就影相同拍片就户外人像既,就真係好少影風景,同埋經常既問題係燈光太暗
1.傳聞呢一兩個月會出a9 / a7iii 等唔等佢好
2.鏡頭問題,我就見大家真係提出左好多蔡鏡而我係睇到一頭煙,真係好缺乏知識
自己就有d心水既,因為本身有a7同支24 1.8,但就當然唔夠用啦,工作關係所以有用開1d mark iv
sigma 50100 1.8 同 canon 16-35 2.8
我自己就諗緊買g master 24-70 2.8 定 直接買 85 1.4 / 100 2.8
我係超追求銳利同散景,同埋真係影人 ,不過我真係超新手求指教及屌醒
有無巴絲做到sony推薦人 幫幫小弟
大家巴打我黎緊都想買返部a7rii,咁我就有幾個問題,我就影相同拍片就户外人像既,就真係好少影風景,同埋經常既問題係燈光太暗
2.鏡頭問題,我就見大家真係提出左好多蔡鏡而我係睇到一頭煙,真係好缺乏知識
自己就有d心水既,因為本身有a7同支24 1.8,但就當然唔夠用啦,工作關係所以有用開1d mark iv
sigma 50100 1.8 同 canon 16-35 2.8
我自己就諗緊買g master 24-70 2.8 定 直接買 85 1.4 / 100 2.8
我係超追求銳利同散景,同埋真係影人 ,不過我真係超新手求指教及屌醒

24 1.8 唔係apsc 鏡咩 點解係a7 用
考唔考慮70-200 gm
不過認真寫得gm 既鏡質素都無問題 係價錢比較貴姐

24 1.8 唔係apsc 鏡咩 點解係a7 用
考唔考慮70-200 gm
不過認真寫得gm 既鏡質素都無問題 係價錢比較貴姐

影人用a7系列會執相執得好辛苦 白平衡、人像膚色問題,尤其是一個event 3、400張相。
真係主要人像canon 5D3/4 無得輸

不過如果堅持既 7RII + 2470GM 係唔會後悔 以銳利同散景黎講。 唯一要挑剔係支鏡橡膠位好易鬆位。

利申 主力用緊 a7RII batis 25 FE55 FE1635 影大景人像
有無巴絲做到sony推薦人 幫幫小弟

我做到,2月25號買A7R II 有推薦人mail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞