[Sony/罪大滔天] 用家集中討論區(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
e mount 人像鏡大家有咩推介?

再推

85.4 gm ?

85.4 Gm 

如果嫌85.4 gm太貴呢

再推

85.4 gm ?

85.4 Gm 

85.8 新嗰支

再推

85.4 gm ?

85.4 Gm 

85.8 新嗰支

85 .8我印象中係得batis
但我又愛上玩loxia 不過手動同得2.4

不如平平地g90算...

再推

85.4 gm ?

85.4 Gm 

85.8 新嗰支

點解打到明新嗰支都會get 錯
睇黎巴打你真係唔多留意新鏡
【快訊】Sony終於發表100mm f/2.8 STF GM OSS與85mm f/1.8
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=254&t=5060874

a72+55 1.8直岀 影岀黎 有橫紋
有無人有試過 知咩事?
Sony 你幾時先肯重視Apsc

再推

85.4 gm ?

85.4 Gm 

85.8 新嗰支

【快訊】Sony終於發表100mm f/2.8 STF GM OSS與85mm f/1.8
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=254&t=5060874

應該話,咁你又唔打預算 

應該唔會 

再推

85.4 gm ?

85.4 Gm 

85.8 新嗰支

我淨係記得支100
唔記得呢支85

應該唔會 

開放pdaf、防震比副廠就夠

應該唔會 

等sigma 打救
出多支1.4定焦

a72+55 1.8直岀 影岀黎 有橫紋
有無人有試過 知咩事?

影Raw就無事?

應該唔會 

A6300打後唔係下放咗PDAF畀接環咩?
想買cpl
Hoya 相對上好似幾高性價比
有冇其他推薦

應該唔會 

唔係淨係接環咩 原生都係唔比pdaf咩
無反加接環就變單反咁重

應該唔會 

無反加接環就變單反咁重

我都唔會考慮轉接
搞到部apsc咁大,升FF/轉會fuji好過
升FF把啦

SONY都無心玩APSC咁嘅
新鏡都無支

應該唔會 

無反加接環就變單反咁重

我都唔會考慮轉接
搞到部apsc咁大,升FF/轉會fuji好過

其實係 
想買a6500,邊到買好,如果百老匯買,會包啲咩配件?
Canon 6D想轉會
A7/ A6300 /A6000 簡邊部好?
只影相唔拍片
同埋接環係咪用Metabone最好?
Canon 6D想轉會
A7/ A6300 /A6000 簡邊部好?
只影相唔拍片
同埋接環係咪用Metabone最好?

a7ii/a7r啦,接環用MC-11或者天工3啦 
想問下各位巴打,A7R II 永/萬成做緊幾錢?
我見佢有Promo 送1500現金券去Sony買嘢(鏡?)

定係去邊度出7R2 抵啲? 行貨 俾現金

行貨最平20100左右
唔會平過20000

行貨最平20100左右
唔會平過20000

我見price.com 好多行貨19xxx 即係流嘅?

唔該巴打!

行貨最平20100左右
唔會平過20000

我見price.com 好多行貨19xxx 即係流嘅?

唔該巴打!

有啲黑店會二手當新,要小心啲
我問個啲係有返咁上下規模個啲
其實最平一定係sony員工價
不過唔係個個識人既

利申我7r2買左唔夠兩個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞