[Sony/罪大滔天] 用家集中討論區(3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
聽完巴打講 今日終於出左去升上部a7RII,
究竟要唔要$1500現金劵價好

19990 有1500萬寧劵定19000 淨機價

1500券8折出大把水貨佬收
19990-1200 = 18790
19000-0 =19000

差210蚊,做到5次黨主席.

between巴打幾時出機? 做唔做受薦人?
一齊一人拎一張500蚊鏡頭券
我部7R II 唔記得2月25定26號買。
尋日啱啱上網登記咗保養,可以做推薦人

Pm 我TG memoriesbii
岩岩出完機

自膠 我買左做唔到受薦人
聽完巴打講 今日終於出左去升上部a7RII,
究竟要唔要$1500現金劵價好

19990 有1500萬寧劵定19000 淨機價

1500券8折出大把水貨佬收
19990-1200 = 18790
19000-0 =19000

差210蚊,做到5次黨主席.

between巴打幾時出機? 做唔做受薦人?
一齊一人拎一張500蚊鏡頭券
我部7R II 唔記得2月25定26號買。
尋日啱啱上網登記咗保養,可以做推薦人

Pm 我TG memoriesbii
岩岩出完機

自膠 我買左做唔到受薦人

too bad 以為你未出機

整返張大合照
岩岩入左2手 a7
想買wide 鏡,有無推介
我都登記左保養係咪都可以做推薦人
大家用緊咩filter? Nisi有無巴打用緊? 諗緊入塊gnd0.9 & nd64
岩岩入左2手 a7

1635/4無投訴,二手入二手出。到你影到咁上下,覺得唔夠再問啦。
岩岩入左2手 a7

loxia 21
一步到位以後唔洗買wide 鏡
新手準備入坑玩買A7ii
1. 值唔值得買24-70 f4 而唔入Kit Lens?
焦段差好少,但價錢差好多。定應該Kit Lens 配定焦。
主要旅行影下景同影下女
Budget: ~17000

唔值 kit鏡足矣

2. 我知道接環有好多選擇,有天工3﹐mc-11﹐Meta Bones etc... 想知mc-11 配canon L 鏡會唔會有功能用唔到。我見到之前有巴打推介天工3﹐想知有咩甘好?

有諗住用sigma art 鏡就mc11
無就天工3

3. A7ii Body 有5軸防震,如果我問朋友借支Canan 70200 f4 non-IS﹐會唔會照有body 防震?

麻煩曬

即係Sigma MC-11 配L 鏡都用到DMF/AF-C/AF-S ?

色盲85.4對焦快過罪大85.4gm
https://petapixel.com/2017/03/06/sony-85mm-gm-vs-sigma-85mm-art-real-world-comparison/

點解Sigma ART支支都咁大支
佢支35.4 ART真係好好J
但可惜太大支 屌
用緊A7M2 想問去邊到除塵好?
用緊A7M2 想問去邊到除塵好?

買aeroclipse + swab 自己除就搞掂
有無a7RII 用家用緊BT4 + Canon EF 16-35 2.8 II

諗緊將唔將支FE1635 換左佢

主影星空
有無a7RII 用家用緊BT4 + Canon EF 16-35 2.8 II

主影星空

星空?等14/1.8啦 

主影星空

星空?等14/1.8啦 

都唔錯
有冇人同我一樣覺得a6000個系列
外型係無反入面都算樣衰
外型係無反入面都算樣衰

用緊
外型係無反入面都算樣衰

nex7幾靚
去到a6000系列變咗成個箱咁冇修飾
所以我部a6300有用皮套
外型係無反入面都算樣衰

nex7幾靚

用皮套好累贅咁 
外型係無反入面都算樣衰

nex7幾靚

用皮套好累贅咁 

還可以啦,USB/電池蓋位要開閂兩次
但係增加機底高度好揸手,尾指唔會懸空
一向用開皮帶
但早幾日見隔離post 啲巴打係咁推介peak design
噚日執左條slide. 係真係幾舒服同方便
外型係無反入面都算樣衰

nex7幾靚

NEX 6都靚仔過A6000 啦
一向用開皮帶
但早幾日見隔離post 啲巴打係咁推介peak design
噚日執左條slide. 係真係幾舒服同方便

係幾好用架
上左鏡時一個扣左一個扣機底
揹起上黎枝鏡就唔會扯晒旗咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞