[牛屎會業主聯盟]真低調置業討論區(九)

1002 回覆
4 Like 2 Dislike
是咁的 我未有樓 想買ge 都夠錢買ge
睇中左一個單位4m but gf 唔like
但我又想買黎收住租先
想用屋企人個名買住先 我擔保
第時我真係要用我個名買果陣我
個供款能力點計
假設我有38k per month
如果係我都會係借9成 30 年

放租好似要5成首期的
得一層樓既話gogogo反而冇著數

當然,差餉多咗,就算我呢啲唔止一件貨嘅都唔想個市升得太急,貼住通貨膨脹就得,唔係撤辣椒有錢都買唔落手

諗緊如果第時一換一
係咪先賣 過左成交日先去買就唔洗15%

Miles 識玩一定係玩business+open Jew

咩來 唔太明白
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

支持,成交左通知一下,我黎租
之後報MA

罰息/迫你即補差價
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

之後報MA

諗係咁諗姐 放唔到租咪自己用lol
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

之後報MA

又黎9成放租
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

之後報MA

罰息/迫你即補差價

記住要租ar
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

用邊個名買同借錢冇關係
第日再借就收入減其他供款再計

你依家買亦唔係擔保,係直接借款人

我層樓落老婆名,借款人係我,佢只係借層樓俾我做按揭
有冇大埔巴打?
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

之後報MA

又黎9成放租

目無法紀

當然,差餉多咗,就算我呢啲唔止一件貨嘅都唔想個市升得太急,貼住通貨膨脹就得,唔係撤辣椒有錢都買唔落手

諗緊如果第時一換一
係咪先賣 過左成交日先去買就唔洗15%

Miles 識玩一定係玩business+open Jew

都係果句啦,有得你換先得㗎
Open jaw 你都要return ticket, 改一樣要俾1000mileages
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

之後報MA

又黎9成放租

目無法紀

一topic冇寫就出事
請問如果拎層樓去翻按一半,使唔使做壓測
但我又想買黎收住租先
個供款能力點計

之後報MA

又黎9成放租

目無法紀

一topic冇寫就出事

一寫就有一堆人話朋友乜乜乜,好煩
2017 香港大唔大機會加息
嘉華啟德嘉匯今日起發售首批208伙。中原指,A組即大手買家組別,有52台客到場。

中原地產亞太區住宅部總裁陳永傑表示,1大手客買入15伙,屬新辣招後購入單位數量最多的大手買賣。他指,該名客人是香港人,屬首置客,涉及資金料逾1.3億元。
另外,他預計,項目的租務回報約2.5厘至3厘。

一買買15伙
好耐無入黎,大家好 。唔見奧神既,下次都係加番放租要五成係topic 到。 d 人...
好耐無入黎,大家好 。唔見奧神既,下次都係加番放租要五成係topic 到。 d 人...

冇用嫁,到時又一班朋友教我,朋友話,我就是例子出現嫁啦
城門河業主會華麗留名

依加狂跌都唔知點算,一間批左1.33 其他果幾間又話跟,但依加你地又話1.3

下個月分分鐘批h+1.28
不過見好就收
MA到咁上下會出黎講野唔比玩

之前40/35年又係封艇
回1.65 cash又封
息太底又封

我4.4m loan size

我都係時候入form
諗緊係唔係直接問中銀咩offer留我

中銀 HSBC SCB
呢三間做得最多按揭
試下三間入哂睇下

我真係想屌爆SCB, 其他批左果D, 都冇佢咁煩,屌佢老母我同女朋友加埋應該接近60k 都仲話唔夠數 我stress test 明明只係要40零k 就夠,唔知係咪因為我出得比較多bonus 同我女朋友份工佢計freelance 所以要打個discount...真係唔撚知佢地係咪想趕客 本身最鐘意既銀行係渣打,最早去申請,搞撚到而家都未批

渣打出糧買股票咪算囉

我自己係渣打申請又無呢d事喎
同埋最早批都係渣打

巴打,呢d唔好講感情
雖然渣打女平均幾好睇,不過講到錢邊間offer好就邊間

咁當然, 但我聽朋友講渣打除左按揭本身, 佢會有D side benefit何如有個prestige 戶口之類 兌外幣個價又抵D 等等...不過1.31我覺得已經好好, 有巴打話1.3, 唔知做唔做到
嘉華啟德嘉匯今日起發售首批208伙。中原指,A組即大手買家組別,有52台客到場。

中原地產亞太區住宅部總裁陳永傑表示,1大手客買入15伙,屬新辣招後購入單位數量最多的大手買賣。他指,該名客人是香港人,屬首置客,涉及資金料逾1.3億元。
另外,他預計,項目的租務回報約2.5厘至3厘。

一買買15伙

痴撚線
啱啱經過新墟新世界單棟個盤,如果低層真係嘈到仆街

好多都係抱住睇人仆街最開心既心態

好多都係抱住睇人仆街最開心既心態

淡淡睇爆煲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞