[牛屎會業主聯盟]真低調置業討論區(九)

1002 回覆
4 Like 2 Dislike
想問各位
有個2手盤 31x 實用
業主開價39x
我自己上 痕生 網估價估360
Aa同我講佢估價估370-380 (佢估左幾間,包括痕生)

想問下唔同人或者唔同分行估價會唔同?

AA水你多

自己上各銀行官網估

果到寫幾多就幾多

最衰得痕生上網估到價
其他銀行官網都search唔到棟大廈

單支樓呀?咁就窄啲嗗

有兩座 二百幾個單位

咁應該容易搵到
岩岩hsbc 打比我
叫我借350k 還1年 total 5040 息
借唔借好
岩岩hsbc 打比我
叫我借350k 還1年 total 5040 息
借唔借好

送錢你洗
想問各位
業主開價39x

AA水你多

自己上各銀行官網估

果到寫幾多就幾多

最衰得痕生上網估到價

單支樓呀?咁就窄啲嗗

有兩座 二百幾個單位

咁應該容易搵到

上網搵間間銀行都無,唔知係咪棟樓太舊 4x年
係得痕生有
想問各位
業主開價39x

AA水你多

自己上各銀行官網估

果到寫幾多就幾多

最衰得痕生上網估到價

行入D 銀行分行,捉件CSO,話想做mortgage,想估價,就會有人幫你
岩岩比左訂簽左
個aa好勁 我叫佢幫手傾10萬。。。佢幫我減左20萬

佢根本揸左價啦
MONTEREY位於唐俊街23號,涉及926伙,當中8座住宅大樓佔904伙,標準單位提供開放式至4房戶型,實用面積260至1,159平方呎,當中2房(469至584平方呎)及3房(931至1,159平方呎)屬主打戶型,分別佔246伙(26.6%)及314伙(33.9%);130伙屬特色戶,實用面積239至1,670平方呎;另設22座洋房,實用面積1,843至2,004平方呎。預計關鍵日期為2018年8月31日。

堆填區南海邊
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

學奧sir 話齋: 唔好輕易信AA
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
岩岩AA 話 業主唔0減俾我
追唔追好
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
追唔追好

下?話減又唔減?
無野呀?
簽左臨約未收左你CHECK 未先?
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
追唔追好

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?
想問下如果TU個grade係c的話會唔會影響到mortgage架
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
追唔追好

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?

還左價 想叫個業主減多5萬
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
追唔追好

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?

搵個藉口搏佢心軟減俾你,但而家市好,業主好硬,祝你好運

A大哥, 係相睇係靚裝, 望東南, 中層,5年前裝修, 租客租左2年, 但華懋頭, 30年樓, 做左外細維修,
你點睇 , 唔該晒!

華懋樓
去睇下穩陣d

其實有人住緊應該冇大問題嘅
都係撞手神
就算有現樓睇果啲咪一樣有機會出事

有預多廿萬裝修我覺得去得過
大維修左未?

有容巴打, 做左大維修了, 遲下整lift 既費用都一早夾左,諗住鋤多2-3萬就去馬

諗緊果d 手頭緊, 要結婚既藉口, 鋤佢2-3萬。但呢排聽巴打講 業主好強 , 死都企硬

鋤左aa未
同佢講平唔到就係佣度扣
另外,建議去大堂請看更飲下汽水比下利是,當打定招呼順便八下有冇漏水或其他糾紛呀投訴呀咁

有容巴打。今日去左管理處問,佢話唔話得比我聽 樓下看更唔答我 話佢都唔清楚

咁鋤下aa同係臨約加句收樓驗樓時如有漏水,業主負責

認真, 依家個市業主主導
如果我係業主聽到個買家又話呢樣果樣
一係反價一係封盤
MONTEREY位於唐俊街23號,涉及926伙,當中8座住宅大樓佔904伙,標準單位提供開放式至4房戶型,實用面積260至1,159平方呎,當中2房(469至584平方呎)及3房(931至1,159平方呎)屬主打戶型,分別佔246伙(26.6%)及314伙(33.9%);130伙屬特色戶,實用面積239至1,670平方呎;另設22座洋房,實用面積1,843至2,004平方呎。預計關鍵日期為2018年8月31日。

堆填區南海邊

賣埋將南D新盤就清哂
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
追唔追好

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?

咁點好俾D意見
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
追唔追好

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?

咁點好俾D意見

其實而家除非業主自己有原因急要錢,否則都真係唔怕賣唔出
岩岩比左訂簽左

佢根本揸左價啦

都叫上左車
追唔追好

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?

咁點好俾D意見

而家想買二手樓,唔追價唔俾高過銀行估價都幾難成交

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?

咁點好俾D意見

點會

銀行好進取

下?話減又唔減?
無野呀?

原來2位唔同巴打黎
巴打你果個係咩情況?

咁點好俾D意見

點會

銀行好進取

我指成交價,你有臨約過到壓測唔係高追得太勁銀行正路都會借埋

咁點好俾D意見

點會

銀行好進取

無都好進取,仲有得講價。。。
佢覆我估價時我話唔夠價,佢一秒就答話咁同你更新個估價,xyz單位估值係xxx

都係果句:而家最唔值錢就係錢

咁點好俾D意見

點會

銀行好進取

無都好進取,仲有得講價。。。
佢覆我估價時我話唔夠價,佢一秒就答話咁同你更新個估價,xyz單位估值係xxx

diu d 銀行咁9流流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞