[牛屎會業主聯盟]真低調置業討論區(九)

1002 回覆
4 Like 2 Dislike
mortgage update

有2間大行都H+1.3 1.5% rebate 6折 我試緊R 睇下有冇得再多d 優惠

巴打借幾多?唔記得咗
尋日SC開我 H+1.31 1.45% 6折
loan amount 3.2m

4.4m 盡R啦, 啱啱同渣打落左最後通牒,聽日唔出offer 就過主
各位師兄姐,小弟琴日終於做業主!
有個安樂窩,而家諗緊細執。
想問下一間12呎 x 8呎嘅房,想做地台床連到頂櫃,大概要幾錢?
有無巴打有好師傅介紹

咁大間房都做地台床?
有無巴打住希爾頓? 實尺284 賣成4.x m
大家點睇沙田市中心? 華懋32年樓
有無巴打住希爾頓? 實尺284 賣成4.x m
大家點睇沙田市中心? 華懋32年樓

沙田中心?
學山林巴話齋沙中綫gogogo
咁多位巴打,小弟岩岩上到車
諗住問下d銀行按揭
但見到有d中介offer到額外既回贈同現金劵
想知其實有無伏呢?

如果係咁著數,點解呢度咁多位巴打都係自己搵銀行而唔經中介?
我google左好似話中介其實都係食銀行佣,唔會收我錢

唔該晒
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

兩手準備,用中介其實無問題,佢要賺你份佣就要幫你fight for 最好,但你自己唔做功課另計

我就2邊都用,幫自己R 最好既position

根本辣招都唔係用黎阻止上升
只係用黎防止金融系統危機

市民上唔上到樓,正苦wfc 咩

仲要放風踢班公屋富戶走
又多幾萬户需求

樓價越高賣地越貴
正苦先係最大炒家

越gogogo交差餉地租越多,樓價我情願橫行慢升好過

居屋都成萬蚊

個個都驚上唔到 入市

睇緊果度唔夠一個月已經叫高左3-5%

我睇緊一個居屋單位
12月破紀錄10200一呎
今日我叫經紀問12300無得減

唔知點解,

二手樓自從二月中(上星期)後全部賣貴哂

原本留意開果間叫價 50X --> 520

適應咗政府招
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

有冇破頂
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

你自己最後搵銀行

中介都會自己叫銀行加返佢個名落去抽佣 (好似係)

用戶角度黎講 你都係唔洗比佣
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

你自己最後搵銀行

有間叫星星地產既好似都有搞呢d,唔怕麻煩咪問埋

利申:無用過,簽完按揭先知有呢間野
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

你自己最後搵銀行

收到,等我問下兩邊先
唔該晒
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

你自己最後搵銀行

收到,等我問下兩邊先
唔該晒

自己做又好,中介又好
唔好簽地產彈俾你果張中介轉介信就得
又廢又無回贈又乜都唔會跟,淨係負責俾你個電話俾幾間銀行按揭部就袋佣
希望財政預算案D野益下我地業主

有無手足跟進下今年有乜野糖食

我地不嬲都係被吸血既一層

如果我就免一年差餉地租,不過諗吓好啦,一季免交頂盡,隨時減收少少當係

如果我就免一年差餉地租,不過諗吓好啦,一季免交頂盡,隨時減收少少當係

上年每季最多1K
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

有冇破頂

D業主係唔係傻左

估價mark高5%

1蚊都唔減

窮又唔夠窮
有錢又唔夠有錢
呢個就係我地O既原罪
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

有冇破頂

D業主係唔係傻左

估價mark高5%

1蚊都唔減

換了你交火棒你都夾高個 price..
近幾日咪有個馬會廚神 2001 買 hos...佢都叫人唔好買...
人生有幾多個幾佰萬....
好明顯...銀行唔收你利息..
600 萬樓.....供 20K 一個月都供到死......
香港已死...
日日學生自殺..
法治又不好....
為何要借一世錢去買一房....
感動既係
奧仔終於返黎啦 Welcome back
諗住問下d銀行按揭
想知其實有無伏呢?

唔該晒

有冇破頂

D業主係唔係傻左

估價mark高5%

1蚊都唔減

換了你交火棒你都夾高個 price..
近幾日咪有個馬會廚神 2001 買 hos...佢都叫人唔好買...
人生有幾多個幾佰萬....
好明顯...銀行唔收你利息..
600 萬樓.....供 20K 一個月都供到死......
香港已死...
日日學生自殺..
法治又不好....
為何要借一世錢去買一房....

雷奥好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞