唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
潮文好似有暗示
痴撚線,原來班達粉收咗台會扮贏咗
左膠同港豬就係咁樣形成
達哥作為一個本身會講時事政治嘅人,突然間唔講又點解呢
真心講 又唔好講佢之前關心政治咁 平時啲新聞都係睇完報紙出嚟9up下 有時仲會講錯添
印象中雨傘嗰次一早都冇表態支唔支持普選嗰啲 係開始有警察打學生嘅新聞佢先留意 所以我覺得佢其實都係政治冷感嗰啲中產嚟
但我講咁多唔代表我覺得佢今次啱 我覺得佢就算9up一句大家自己判斷啱唔啱都已經好夠 而家擺明避就做得好肉酸
講咩,入到去見條垃圾連新聞都唔敢講後都冇睇落去
subscribe完 課少少金比佢 以後唔再睇 對佢好失望
有無睇過六四踢波嗰條
而家係咁大件新聞 其本上一定係呢幾日最重要新聞之一提都唔提 以前都會屌一啲政府政策/超支
而家縮到係咪搵得太多大陸銀
達哥染紅
心淡
369唔ban
8964 ban
代表咩?
成班人好似喪屍咁追住達哥嚟咬,言論自由唔係只講表達嘅權利,仲有沉默嘅權利。達哥而家都半個公眾人物,去到呢個地步,一舉手一投足都唔淨係自己一個負責得晒,仲要對好多跟佢搵食既人負責。你係成熟既人,就要體諒每個人都有自己難處,有人肯犧牲自己利益去付出多d嘅梗係要鼓勵,但選擇講少句都應該被尊重。呢度就唔係,幫你地講野係應份,講隻字唔啱你心水就批鬥人。

達哥而家係唔係準備選議員我唔知?幾時開始佢對香港政治咁重要,重要到對時政唔講野唔得?你話佢講就可以等多d年青聽眾知咩係逃犯條例,六四咁,佢唔做,咪你做啦,而家有facebook有連登想聚埋一齊做啲野唔係咁難架咋,點解人地唔做就鬧人自己就繞埋對手?上面有人講得好呀,咁大個人,唔使下下睇人頭啦,無達哥你唔識做人咩?咪咁幼稚啦。你落街派傳單嗌咪,仲有用過你喺度同達哥個台同人片。

最後就係有d人批鬥都唔夠仲要作野,達哥係講政治開台都講得出,對自己意見有信心唔使做呢d行為,咪講道理講服人囉,你地同d藍絲郁d話人收美國佬錢,成日問人支唔支持港獨有咩分別?除左政見唔同你兩班友根本同一類人嚟。

回埋呢次唔再講達哥呢件事
講左咩?
我承認我係一個Eason粉

但今次真係要停睇一陣
只要Eason一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物,如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。或者自己講:知道我為人既兄弟就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
等睇下星期一繼續無視
現代紅衛兵係咁
遲下d 姨媽姑姐講d 唔啱聽既嘢一樣會批鬥佢地
有d人係咁出同一句野冇停過,
人地打369都係出幾次咋喎大哥
勁,你對眼就係證據
唔好過分解讀
追下其他post先講啦达粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞