唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
中二睇到出黎做野 呢次撐唔落
如果唔理達哥係咩政治立場,單純當佢係一個娛樂大家
聽佢FF,睇佢卡關既直播主,我諗大家都會好過D
就算迫到佢表態咁又點?佢係出自內心定只係平息事件求其講一兩句?
送中條例當你話而家好敏感唔講 OK唔拗
但係64 都唔係叫佢譴責中共,只係想好似之前咁提一提64係特別日子
你都話驚得罪大陸驚冇生意做 都OK唔拗
但係去到封殺chatroom入面講六四嘅言論,已經唔係表唔表態嘅問題
支持自己嘅言論幾低質都唔理,有人講占占占人就封殺
唔知嘅以為自己而家身處大陸有言論管制
根據嗰位巴打所講,只係一句「占占占人生日快樂」,唔係逼佢表態啦
盲撐嘅達粉係咪又要講達哥ban人係理所當然?定係又話我批鬥達哥係紅衛兵?
真係心都up埋
如果達哥出聲話有難處
我相信大部份人會體諒
而家龜係後面睇住班兄弟互駡
今次真係見微知著
達哥個MOD 係咪做乜勁
真係戇鳩仔嚟
其實都唔明點解人人都有自由選擇講或者唔講,唯獨就係達哥冇咁嘅自由

偏偏就係一個維護自由嘅議題上面有班痴線佬唔容許一個普通人有自由表達或者唔表達任何意見,諷刺到
又loop 根本唔係要佢表達意見 麻煩追post
其實同所有香港人都有關係
64關人撚事
唔提有咩問題
你希望佢中立陳述又如何?
佢滿足到你,但又滿唔滿足到嗰幾百個逼佢表態嘅小學雞?

拎柒婆出來比較先on9,係呀柒婆咁提一提係唔係就即刻變香港良心,星期日大家開開心心出街玩唔使去遊行呀?

呢度冇任何一個人可以代表到達哥,但唔撚該唔好將個議題推俾一個有頭有面嘅人物就代表自己好關心社會

樓主你只係要求佢陳述,而我只係想回應你一句:屌你啦,係唔係達哥唔陳述完叫你自己思考就唔識思考呀廢青?

香港地大把人比達哥更有社會責任,但講到最後,要唔要企出來係憑良心,唔係靠其他有影響力嘅人叫你點做你先跟住做呀,醒下啦你班仆街
隔離post d達粉痴線到
唔怪得達哥可以扮乜都唔講唔知啦
咁多人護主

skrrrrrrrr
由得你地班兄弟嘈
自己抽身沉默是金
幾醒目
你第一日睇達哥?
達哥過去既言論你唔清楚?
唔止達哥轉軚
連“真兄弟”都一齊轉軚
其實咁可以反映到kol既重要性
更加要講良心
啱,佢講唔講係佢嘅自由
我地有人因為咁而心傷亦有原因,呢一點姑且可以暫停討論住

但係為咩事要去ban 人呢

字都油紅埋我驚你唔識睇字
由6月4日開始,youtube Channel"undergroundDV"每po一段片都比dislike
永離六道呢兩日好似冇出過黎
我信 唉都估唔到搞到咁
最柒咪你呢種小器撚囉
我舊年生日食咗D咩扑過幾多條女,係唔係等於我今年係唔係又要有責任做返一樣嘅野然後話返俾人聽呀?

你琴日又唔去689 fb貼返佢1989年張剪報出來問下佢咩立場?
不過隔離post條友打手味極濃
達哥而家衰到要請打手幫自己解脫
痴撚線
係咪轉咗手架,連Tank嘅背後含意都唔撚知?
冇人唔俾達哥為錢轉軚
但出句聲有苦衷都得掛
交下戲都懶
對得住班日撑夜撑既兄弟咩
睇住兄弟嘈都龜縮
平時唔好兄弟前兄弟後
好嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞