唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
咁都叫提 你係咪弱撚智
一地都係啦 遊戲本身嘅畫面
咁岩見到叫提 提你老母咩
係提嘅見到再講兩句講返件事啦
第一時間話不代表本台立場就完
射夠精未啊
講真果句,我做咗咁耐腥港人,對六四真係無乜感覺
就算要平反,俾你共產黨講一句:而家我地平反喇
咁又點?改變到啲乜?咁就會有民主??

再講番達哥,成日啲人郁啲就屌,俾你屌到佢講又點?你咪又係睇完打j 訓覺
我印象中達哥係,唔係當政治係「例行公事」,週年華咁提
而係當喺一啲最敏感既時候,其他藝人唔敢講果陣,佢先開聲

https://youtu.be/KBAV4OOfC7I
我想問達哥佢講同唔講對件事有咩幫助呀?大家到時6月9日街頭見,想睇既就留低,覺得達哥變左既就走,唔好講到自己要點化世人咁偉大啦其實大把人都會保持沉默,點解一定要追住達哥唔放?
你地自己捧出黎嘅人,怪得邊個
只係你地天撚真
呢段真係睇到有d感概
特登開返隻舊game 去睇香港 再講返當日既香港
我唔希望有人逼達哥表態
達哥亦都有佢個人權利表達或唔表達任何野
我地唔係達哥既任何人
就算佢老母逼佢 佢都有權唔講
但係當初既達哥
去到d大時大非既時候
佢會開腔表達佢自己對政治既睇法
唔會有任何顧慮
變到呢家對敏感議題
因個人利益題都唔題 難免大家會失望
唔係達哥唔岩
係因為大家都對達哥有個睇法 亦都比左一個形象大家
就係佢唔係一個見利忘義既人 佢永遠都係企係人民果一邊
我好怕又一日 達哥會好似果堆垃圾藝人、商人、政棍咁
忘記左岩岩開台既自己
問題就喺呢到,好心你咁大個人就唔好再依賴邊個邊個,俾乜乜乜睇法你好無?達哥都有講,大家要識用腦去分析

就算達哥唔提,你地平日都應該有睇新聞有留意開。我就係諗極唔撚明,係咪達哥唔提你地就會變on9 仔唔識自己揸主意?定係達哥講既你地會圍爐取暖?

大個仔架喇,唔好咁撚on9 好無?
咁大單新聞唔提真係好悲哀
而且最肉酸係chatroom啲死忠
話咩睇人打機唔好下下都政治
明明fifa時段時事台嚟
無話叫佢交代立場
但連報紙重點新聞都唔肯講
平時鳩up新聞都講唔少 但都有正經嘢 (屌狗鐵/洗廁所工人慘況)
唔講呢件事+當睇唔到chatroom真係好可悲
睇黎你唔明白我既意思
我承認我係一個Eason粉

但今次真係要停睇一陣
只要Eason一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物,如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。或者自己講:知道我為人既兄弟就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但 我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
今晚連新聞都唔敢講
特登轉玩格鬥game避咗講新聞
但又一直喺度睇chat room讀chat room
但見到chatroom講琴日件事佢都可以隻字不提仲喺度自high
真係好可悲
達哥真係犀利,培育到一班死忠,就算佢立場係點都好,都會繼續睇
以前睇達哥CHATROOM點會有班傻鳩係到係咁讚達哥勁
點解大家會對一個kol有期待?
明星都爭住瀨共啦
更何況佢只係一個kol
其實好似好少kol會講咁多時事 講緊係每日1個鐘fifa 邊個會咁先
但咁仲突顯幾可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞