唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
永久ban?
達哥 錢係搵唔哂
送你一句說話

「我們可以卑微如塵土,但不可扭曲如蛆蟲。」
同你一樣 同chatroom係完全唔可以理性討論 資格論最on9 我立即subscribe 課埋金 然後佢地無聲出
我睇唔到佢有解既一日
有討論咩!當睇唔都,ban兄弟就有份
上左位搵大錢仲點會同大家係同路人
我只係覺得連登有人想做低佢
真係唔知咁多人係因為政治立場而決定睇唔睇
宜家兩邊都話對家紅衞兵
唔理你咩兵,迫人就係唔岩
唔想睇就唔好撚睇,人會變
連登真係多細路仔就真,成撚日話自己開台睇到宜家,仲係咁撚天真
唔講以為係backup佬做直播達仔拎backup佬d片去賺click rate, 屌你老母狗閪
負皮冇用嫁,reasoning please

twitch 都幾好野 咁都唔比改名
當日既達哥仲係草根
自然同大家同一陣線又貼地

今日達哥有名利
已經成為香港既得利益者
老實講 佢依家又出show又拍戲拍外遊又賣廣告
直頭紅過唔少明星
賺到錢仲點會食回頭草
人一講到錢始終都係會變
係你自己扮盲睇唔到
原因由第一頁開始寫得好清楚
死忠永遠得一句逼達哥等於紅衞兵
我呢啲唔踢波嘅人其實覺得FIFA好悶
以前頭嗰一個鐘係當收音機咁聽
然後做自己嘢

唔睇都聽就係想聽佢分享對事物同社會嘅睇法
呢一年都冇再睇/聽FIFA luu
其實唔回應嗰刻已經回應咗
我都唔知佢地係想睇人打機定搵個民主鬥士
達哥以後冇job接又唔係佢地養,
我係達哥都唔出聲啦,
提左一年就要每年都要講,擇晒名落小氣簿,
呢個係極唔好既風氣,懲罰機制,
你從來冇講就唔要求你講,
講過一次就有咩政治大事都搵你表態,
唔表態就批鬥你,
咁只會令更少人去表達自己意見,
不過連登全部都係理想主義者,
未出黎做野都唔明世界幾現實,
但最慘係佢地自己乜都唔做但要求人地做到十足
你可以唔表態支持邊一便 但係中立陳述事實都做唔到?
點解要逢親呢啲敏感是就變咗避而不談

呢個位中point
之前有次兄弟叫佢講政治敏感新聞
佢都話sorry無睇單新聞唔講住, 驚講錯野
第二日都即刻講返單新聞內容同少少睇法
個次都係無立場叫大家思考

點解而家連呢少少野都唔做?
咁我地而家咪送佢一程
有咩問題
其實唔講呢件事佢一早都唔係你地講既行為模式,何解宜家無啦啦先咁多人插到佢一棟都冇?
我都唔撚信你地呢度班所謂"達粉"做咁多年人冇經歷,可能連登真係多細路仔啦,明既
如果你地班人都係80後尾90後頭都係咁屌佢,都幾可悲
唔好講你地捐到幾多錢俾佢啦,你地俾錢佢,即係要更加睇你地班契弟面色
本身佢開台冇為乜野既,你地咁講都自打咀巴
唔同意就走,同一日開幾十個post插佢有咩居心,心照啦
Exact7ly
好例子
我都記得 呢一年真係冇晒了
班mod叫坦克咪又係因為64
而家竟然幫达哥係64維穩, 幾諷刺
盲反既永遠得一句體,唔同意係你既就係死忠
bro I know u so well
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞