唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
冇話佢初衷係平反六四同爭民主
唔好喺度玩非黑即白
佢講過佢係想導人向善 大家睇佢實況開心之餘仲可以袋到嘢落袋
當初嘅佢係喺雨傘運動冇心情開台
亦都係64年年都默哀嘅人
就算唔明確表達自己嘅立場
都會借啲game入面嘅物件嚟講下自己咩睇法
佢初衷就有講過雞蛋同高牆佢一定企雞蛋嗰邊
而家就選擇坐視不理提都唔提
自動河蟹咗每一日有關於政治嘅新聞
重申唔係要佢表達立場
但係點解要自己要先過濾咗啲新聞呢?
就係佢咁樣嘅做法同cctvb冇分別
所以我先出聲想佢反思一下呢個係唔係當初嘅佢
就係咁簡單
有包袱有代價都敢去表態就真係勇敢喇
從來都冇話過達哥係打緊我工
亦都感激佢帶咗咁多娛樂畀我
只係我當達哥係兄弟又好偶像又好
只係唔想心佢呢個話過自己永遠企喺雞蛋嗰邊嘅人
而家就因為畏懼強權而自動河蟹所有政治新聞
亦都唔係想佢明確表達自己支持邊一邊
但最少讀新聞環節 唔好河蟹咗啲新聞先
達狗為了錢乜都賣得,兄弟都賣得,何況人格
盲反就自己出去開個post
唔好喺度帶風向
邊忽盲反?
第二,我無帶風向
第三,樓主你想一言堂姐下話,你同連衛兵有乜分別,如果連登樓主有得del 留言,睇你條撚屌都會del
又屈人連衛兵 聽到悶
冇話一言堂嘅
你講緊嘅嘢off-topic嘅咪自己出去開post囉
呢度唔係反達哥post
我亦都從來唔覺得達哥有出賣兄弟
得啦 又屈人連衛兵 聽到悶喇 啱啱學識咗呢個新詞語就亂咁用 好威威
你可以起我底嘅
我曾經都係達哥嘅死忠
對上嗰幾次佢畀人鬧
包括之前達哥玩法國game用殘體字我都係撐佢嘅
之前人地迫佢逃犯條例表態 我都覺得佢唔需要表態
今次佢做到自我審查 自動河蟹所有政治新聞 真係睇唔過眼先出聲講下 想佢反省下呢個係唔係當初佢自己希望嘅自己
反省完我都會繼續支持佢
愛之深責之切 但忠言逆耳
漏咗一句 你都幾搞笑
你所謂連衛兵嘅證據 就係cap返我講嘅嘢代表連衛兵 嚟引證我係連衛兵
算啦,樓主民智未開,已經唔想講野
慳反口水啦 佢地盲目支持就由佢地啦 講咁多都無用 如果唔係睇左咁多年達哥 根本唔知點解會對佢失望 上次簡體單野 我特登ig同佢打氣添啦
其實佢12年64已經會陳述件事既經過啦 不過啲真兄弟唔會理咁多 有得睇有得笑就算鳩數
樓主都叫民智未開咁你係咩?
我係有意見非盲撐嘅達粉就要比你
On99亂鳩來打成乜撚文宣部激進派?
邊個扣邊個帽子呀? 話唔係咁樣調轉來講呀哇?
其實我可以用你呢個句式無限推演落去
你expect "達哥" 係啲咩?
佢主要時間係小丑 娛樂大家
勿忘初衷?
核心係娛樂大家 定 報導新聞/表態?
導人向善?
只有支持反送中/表態先算導人向善? 無獨立思考能力? 達哥打機個陣有股"正氣"你feel 唔到定咩?
報新聞?
你旨意達哥報新聞? 全港咁多間報館係咪執撚哂?

點解要咁睇重一個人? 佢係你既神?
你期待佢講啲咩會令你有高潮? 濕啲? 多水啲?

如果達哥係令你知道時事/政治議題既唯一地方
如果達哥chatroom 係民主基地
如果達哥可以推動民主進程

咁初衷又變左咩呀? 政治台呀?

"達哥"呢個身份係代表緊啲咩?
爆機達
卡關達

唔係民主達
唔係自由達
唔係表態達

"達哥"係娛樂家 佢有佢規則 佢本人點諗 關你撚事?
"達哥"唔講粗口 咁林慧韡會唔會講?
你expect "達哥" 呢個身份 可以講幾多野?
以前 佢冇影響力 暢所欲言
而家 紅到我老母都認得佢
點同呀? 佢講野由純分享 變到 可以帶風向
考慮一定比以前多 講一句會影響好多人 要小心好多
唔係站係達哥既角度 我地唔會明白

"達哥"唔係神 放過佢啦
人地講咩係人地既自由 你唔可以假定左人地既動機或者背後既原因 你用得“反省”呢個字已經表明你覺得佢係負面
可能達哥只係唔想令個channel變左政治討論平台?無人知
但係人一定有保持緘默而不受冤枉既權利
可能達哥只係
開口埋口話唔係逼人嗰班先係最柒

我好老實咁同你地呢班懶理性嘅講,見到你哋咁on9都真係唔想承認同你地同一陣線,成功俾人分化真係多撚謝你地幫班波台狗助攻
屌你老母原來真係同d支那手機game廠合作緊

要搵錢,不了
衰左俾人封殺你地點支持先?

真心
而家佢係自我審查唔係保持箴默
兩樣嘢嚟 唔好又轉移重點
我淨係知達哥而家呢個做法令到chatroom瘋狂罵戰
以往嘅佢 點都會停低調停一下個罵戰
但早兩日佢竟然繼續自high咁樣打機
望到都心痛
唔好話咩佢睇唔到個chat room
佢仲要打機嘅同時有讀chatroom講打機嘅內容
冇追post就唔好入嚟吠兩句啦
777 喺64當日時都有講過當日係特別嘅日子咁樣
佢有冇畀人封殺???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞