唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
我承認我係一個Eason粉

但今次真係要停睇一陣
只要Eason一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物,如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。或者自己講:知道我為人既兄弟就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
見到达哥依家變成咁,好失望
第一句就問人你老幾你都幾撚乞人憎
有道德期望就叫未出來做過野?
如果我答你出來做野做左幾年野你係咪要追問我有冇家室,做咩工,洗唔洗供車供樓呀?
洗唔洗答你我邊年出世,身份背景?
得罪問句得罪問句 關你閪事咩 資格論

第二
我唔係屬於要求佢表態嘅個派
唔洗諗住揾呢點屈我
我只係表達左我對達哥變質嘅失望同客觀估算左佢迴避時事會得出嘅potential 衝擊
而家我冇要發起罷睇批鬥佢呀
我覺得睇緊既野同我以前鍾意睇既根本唔同,
我咪同其他巴打share點解我轉第啲娛樂囉
以前tvb 關詠荷歐陽震好睇咪睇,而家佢播膠野我咪唔睇囉,順便上連登呻兩句「以前tvb 好比心機拍劇,而家今非昔比了」咁又唔俾?咁係我迫害tvb呀?
講兩句自己失望之情就係我故意「反你」「打爛你飯碗」呀?我點樣有迫達哥表態呀?唔係咁撚野蠻呀?

之後咩會同達哥共同進退
完全唔知噏乜柒,我根本冇講過啲咁嘅野
就算有都唔係我地唔同佢共同進退啦
打個譬如,一場波大家有默契打開433,你無端端轉打4231;變又係你主動變,陣式又唔係我打開,可以點共同進退呀大佬?

而批評公眾人物就要先expose自己去做相反嘅野先合乎倫理又係體現左一種乜野邏輯因果關係?
人講野前要自己做一次先earn 到個資格去評論?咁個世界都好唔得閒
推post 當政治運動更加大纜扯唔埋
段野好似情緒激動嬲得滯瀬左一pat野出來咁
無鳩厘頭
咪咁撚白痴玩資格論啦屌
直播暫停公告
即日起(2019/6/6),爆機兄弟直播頻道將暫時休台,重開時間待定。一切消息以本專頁發佈為準,敬請留意。
https://www.facebook.com/undergroundDV/posts/10157207581332230
.
去E3扮休台
請珍惜達哥,絕對係身不由己
可以unfol 了
退一步風平浪靜 過左6月9海闊天空
懦夫,碰到棉花也會受傷
本身應該喺6月4-7射波唔開台暗示 咁應該會冇咁多人反
咪傻啦 有心搞事點都搞得起
你班社裝除咗識屈人搞事屈人紅衛兵同埋屈人逼人表態仲識啲乜
我連上次達哥玩法國game用殘體字都係企喺支持佢嗰一邊㗎
係今次真係太睇唔過眼先出聲
上次我自己忍唔到所以冇睇法國驚今次真係果種表裡不一得太誇張
邊句屈你搞事屈你紅衛兵同埋屈你逼人表態

幾同意達哥而家呢個做法
希望佢係休台期間諗清楚自己喺度做緊啲乜啦
講真我個心入面其實都係仲想支持達哥
一句撻埋黎話有心搞事咁樣 又扮冇講?
不過你條傻仔一定話咩説者無心聽者有意 呢類懶係單打嘅說話
除咗扮無知仲識得啲乜呀 呢啲嘢大家心照啦
心照心照 同你有親咩

一下就斷定人地諗咩 我都未覆就斷定我會單單打打

收皮啦

事實係就算簡體字/64/69事件未發生就有班人想搞死達哥嫁啦 我又唔係針對你 串我做咩?
扮受害者
班达粉冇免費娛樂
立即反擊
你睇下啲留言
全部攻擊連登
达哥真識利用香港人心理
chatroom班真達粉個個自認中國人
一早做會更好 今次處理得好差
算係個暗示 都明要正式表態唔係易事

利申:上次殘體Game都有撐佢 今次撐唔落
喺我個post嗰單單打打唔係話串我
ok咁當我話錯你
頂大佬 係你POST咋,又唔係quote你D說話
不過引起你不滿都sorry
一直有假膠想達哥收皮大家都知
之前佢地都係loop backup狗事件引下小學雞fans屌佢地
有心搞事既人係存在
不過唔好將一直睇咗達哥好多年 今次真心想佢勿忘初衷既人撈埋黎講
「有心搞事點都搞得起」呢句真係説者無心聽者有意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞