唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
反省乜撚啫?你鍾意人地講咩人地就要講咩架?佢打你工呀?
你老細同你講左點睇69未?隔離陳師奶呢?駛唔駛逐個排隊同你講?

唔理你真心fans定反達 迫人發聲就一定有問題
情理兼備 擲地有聲

奈何大家只係識留下負皮

連嘗試反駁嘅勇氣都冇
負皮代表到d咩
你話冇五毛搞事都唔撚信啦
咁達哥點解唔索性聲明佢係逃犯條例上係保持中立
咁逼佢表態D人都無野好講 而家咩都唔講就當無事
笠水拜明唔想得罪任何一邊
中立咪俾人屌地獄最熱的一層是留給生死關頭保持中立的人
要屌點都可以屌到佢死

最算最後表左態,又屌係被逼表態,有心就一早講
一早講就扮乜撚嘢,家下玩完殘體game走黎洗底呀?

其實連登仔都有份破壞香港言論自由
講左仲代表佢有自己立場 無自我審查 避而不談 而家好似大陸咁言論封閉
等於大陸外交部唔講六四咁 唔講就等於無左件事
而家停埋台
就係唔想公開自己負面嘅形象
有立場咪又俾人屌扮撚晒嘢,明反共暗奶共,係支持一早講左啦,洗等兄弟洗版?
玩殘體game已經證明一切,依家走黎講立場分明係驚臭朵無人睇
拿,講撚中晒,連停開台都有得屌
根本要做死達哥,話知佢刺殺林鄭,都可以屌佢多鳩餘令支共有藉口派老解戒嚴
真係CLS...
當年雙學 雨革痴左埋泛民到咪失民心 咪比人屌 當然仲有人係支持佢地 同時一樣大把人屌佢地
咁當你達哥當日雨革會講 64會講(無叫你要大叫天滅中共平反六四 , 無叫你要表明支持6月9號要上街遊行 你家下連陳述件事出黎都無WO)
近年因為有中資公司科水而變成沉默 咁比人質疑你係咪變左質 染左紅有咩問題? 所以質疑佢就係連衛兵批鬥?
達粉你幻想埋D未發生既野
難怪你D手足又話佢如果講錯野 好似梁天琦要坐監 係咪我地代佢坐啦
講錯野 無工開 係咪我地養佢啦
佢個人立場唔代表本post立場
我係支持佢停台諗清楚
之後再回應又好點都好
樓主話勿忘初衷
我想問 達哥幾時講過佢初衷係平反六四?或者爭取民主?
佢初衷從來只有一個 做好遊戲實況 帶歡樂比大家
所以innocence明知比人屌都用簡體字 都係為左大家易明d遊戲

老實講 你地失望係正常 亦合理
但談及政治從來唔係佢台既主要内容 只係附帶
睇左咁耐台 都知佢政治取態大概係點
人紅左 自然多左包袱
你可以話只係中肯咁評論 會有咩後果?
但達哥不嬲細膽戴頭盔 尤其是咁近69避而不談 係佢既自由 有好多考量只有佢自己知
例如如果佢出左事唔只佢奶野 仲有佢團隊既人

而我自己覺得佢唔講 係因為一講就會引起更多人討論 到時根本冇人有心機睇佢打機
不如一開始就唔講

你地亦有自由表示失望 罷睇
但請唔好話佢忘記初衷

利申:預左被負評
話達哥忘恩負義出賣backup佬咁撚離譜既嘢都講幾年,上邊嗰幾句有乜咁難啟齒?
嘩嘩嘩 你將D未發生既野講撚到實牙實齒
點夠你講呀 你幻想埋批評佢係支共派黎啦好唔好
我係佢都休台啦

chatroom嘈成咁仲邊有心機打機

但如果早幾日開始休可能成件事唔同講法
chatroom有人講緊共狗達啦,眼盲?
https://lihkg.com/thread/1188820/page/1

你CHATROOM達粉夠有大把精彩留言啦 你又眼盲?
又黎 '達粉仆街所以反達都可以仆街'
俾啲邏輯好唔好?
我提出達哥逼害backup佬講幾年去推論之後會有機會出現其他離譜言論,基本就合乎邏輯。請注意,我無講過百分之一百會發生。

咁你又推論左啲乜?
認同呀

有追開佢就知佢取態

只係佢而家要顧慮嘅嘢多左

唔方便講咁多嘢

你又唔係佢 你又點知佢初衷呢

可能佢只係想開心咁打機啫

何況係咪佢唔講 其他人就唔知依件事

只可以話佢冇錯 但唔討論好唔好

肯出聲表態肯定係好 但係會損失啲嘢
你迫人唔好批評又有無問題啊?
仲有拎埋d 非公眾人物去類比公眾人物影響力 ,會唔會係咁樣比較啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞