唉 達哥 真心想你勿忘初衷

657 回覆
1926 Like 143 Dislike
呢個咪良心問題囉
你比人質疑係咪變左唔係無原因
下下比人封殺左比人拉左你地養佢幫佢坐?
咁屌你老母鄭敬基直頭講埋會上街遊行啦
人地有良心咪會講出口囉
你又要賺支那水 達粉又唔要人屌鳩佢地達哥
邊夠你班達粉玩呀
搵個地區領袖同一個普通人比,柒少陣啦當達哥係邊個
又喺度搵啲負面名詞代入我地呢班有反感嘅人
咁樣唔係就係代表你哋啱曬
所謂波台友係Olivier吉魯 嗰班明顯搞事嘅人
我都有出聲表過佢哋無數次
不過佢哋假膠得多得滯都唔想理
喺我哋嘅角度都覺得你哋係死忠得太唔理性
你而家係講到一出聲就會畀人封殺
我咪舉啲有代表性冇畀人封殺嘅例子出嚟
一個擺到明親中共嘅人都夠膽講
點解達哥就要自我審查咗先
都係嗰句而家唔係要佢表明咩立場
只係要佢中立咁陳述啲新聞出嚟
何況佢早幾年有為六四默哀
有帶曬頭盔咁隱喻呢啲政治事件
playstation嗰啲咪一樣有畀job佢
唔好成日講到佢帶咗少少政治事件出嚟 就會乞食先啦
點解仲有人唔肯承認佢變左質
先唔講封唔封殺嘅問題,現實嘅封殺係點,睇明哥秋生何韻詩就明
由頭到尾都係講緊佢有冇自由去講,或者唔講任何嘢嘅權利

逼又好,希望佢講少少都好,全部都係用自己把尺滿足自己,根本對件事冇幫助,性質都一樣咁惡劣,就係傷害緊他人嘅言論自由,咁樣真係咁難明?
未睇過佢
見到佢棚牙都唔開胃啦
達哥精神=扮睇唔到雞蛋
都係嗰句 唔係要佢表明立場
何德何能會畀人封殺呢???
佢早幾年持一樣嘅態度畀人封殺咗未???
而家佢係自我審查 唔好成日拎啲咩沉默 又咩言論自由來做藉口啦
唔講咪唔講
你失望係你嘅事
我宜家批評緊嘅係呢一連串洗版同逼迫嘅事件既低質之餘對件事又冇幫助

換句話講我宜家就係屌你on9呀,咁明唔明呀
你係度屌人on9又對件事好有幫助

中曬計喇咁多人香港人
又我失望我嘅事 然後你又出聲屌我戇鳩啫係點 feel唔feel到自己有啲矛盾
喺我嘅角度呢件事根本唔係叫佢出嚟反逃犯條例
而係佢可以反思一下自己自我審查嘅態度 係唔係當初嘅自己想嘅咁樣
而家佢真係停咗個台 都叫做有機會畀佢反思一下
咁樣已經係對件事好大幫助
當然我係希望佢反思完會開返個台 就係咁
上面班柒頭根本仲唔明

從來我覺得
你覺得佢無問題唔係問題
但你唔好覺得 覺得佢有問題人 有問題
而走黎話人連衛兵啦
由佢啦 扮瞓嘅人叫唔醒
佢地根本駁唔到
佢地又會spin番去問你打機做咩講政治
中立陳述事件就無事?
你太天真,都太睇小中國了
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190606/59683170

拉左入去做梁天琦獄友未?
夠公眾人物啦化?
夠表明立場啦化?
日後清算無事個陣你再po啦
中立講無事點解大陸個個都咁驚阿
上個新聞 未問都話自己生活得幸福
個個藝人都有咁盡奶到咁盡
點解d人唔中立講野?

你可以確保達哥講完,d水喉仲會射畀達哥?
同埋唔好低估大陸既下限
首先你上面個段 人人好似你達哥咁驚 香港咪變左支那囉
第二 如果一個人當初企係雞蛋呢面 而到今時今刻因為中資公司大水喉射住而變到沉默 咁叫唔叫變質阿? 咁比人屌係咪正常呀?
醒目仔
咪係達哥變左 已經做唔返以前 做咩都要諗下中共仲會唔會資助佢 咁都唔係自我審查 點解仲要支持一個同cctv打機台
逃犯條例都未通過就要自我審查咗先跟大陸嗰套
所以一直都講緊而家嘅佢係唔係就係為咗接job要埋沒自己嘅良知囉
同埋再重申一次 以佢早幾年嘅態度係冇畀人屌之餘都有playstation啲job接
佢以前都講到明打機唔係為咗賺錢
當然我都唔明佢唔係免費娛樂大家
佢而家啲片有廣告 甚至乎係未來開doneta我都唔覺得有問題
但最少唔好為咗賺中共條大水喉而自我審查咗先
最後都會去番:打機做咩講政治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞