『薪火Post』BNO續期資訊(39) 6月9日香港終局之戰上街抗惡法!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
想問下各位,小弟都睇過doc同之前嘅post,依家準備緊文件,齊就立即去申請
但剛發現老豆原來出世後改過名,有改名契喺手(不過已溶溶爛爛)
而雙親結婚證書已經係改後嘅名,係咪到時一定要寄埋改名契?
同埋如果我想要張新嘅,我可唔可以同出世紙/結婚證書做法一樣,可以由我去相關部門整過張?

我個case好似唔多覺眼出現過,如果doc/曾經有出現過嘅希望各位插細力啲
上一個post問過同樣問題但係太多伸手黨冇人理,好彩冇理佢個指示連埋documents一齊寄左
順便整街站,幫人續BNO
President Trump and Prince Charles review guard of honor
https://www.youtube.com/watch?v=eucaWONlv5A
要新嘅就攞登記事項證明書
不過你老豆未過身嘅話申請要佢本人去做
(攞可以委託畀其他人去攞)

你咁緊張可唔可以自己去攪即係你老豆根本唔想去做啦
但係因為以上理由你想避開嘅話就要寄deed poll
想問下各位,小弟都睇過doc同之前嘅post,依家準備緊文件,齊就立即去申請
但剛發現老豆原來出世後改過名,有改名契喺手(不過已溶溶爛爛)
而雙親結婚證書已經係改後嘅名,係咪到時一定要寄埋改名契?
同埋如果我想要張新嘅,我可唔可以同出世紙/結婚證書做法一樣,可以由我去相關部門整過張?

我個case好似唔多覺眼出現過,如果doc/曾經有出現過嘅希望各位插細力啲
要新嘅就攞登記事項證明書
不過你老豆未過身嘅話申請要佢本人去做
(攞可以委託畀其他人去攞)

你咁緊張可唔可以自己去攪即係你老豆根本唔想去做啦
但係因為以上理由你想避開嘅話就要寄deed poll
如果間律師樓仲係度嘅話就問咗佢先
我太快手,上網apply第二日就填完寄埋先收到個可以寄supporting 既email...
副簽用掛號寄坐緊飛機,聽日會去DHL寄埋d supporting,唔知邊個快d
完全明白,你說得對,雙親初頭都好抗拒我再搞bno,依家總算說服左佢地,係估唔到原來老豆改過名呢下kick一kick姐,會嘗試跟巴打方法去做,thx anyway
唔Q知
重點係英女皇唔同侵行....查理斯同侵行

吹水冇留意
SOR
BNO平權
香港獨立
天滅中共

6月9號之後唔知仲可唔可以咁留名...
WELCOME BACK
MY HONG KONG
擺明唔想見佢
03/06/2019 08:41 英國 成功派遞
我都今日成功派左
但HMPO 大約幾時先會轉STATUS
岩岩交左申請留名
多謝各位巴打無私提供資訊
如果阿爸阿媽唔係香港出世 係廣東出世 而佢地都無咗出生紙 再加上都唔係香港結婚 咁我無得交呢啲證明文件嘅話我寫封信可以點解釋lost and unavailable?
上星期六香港時間下午寄EMS,今星期一英國時間下午成功派送直接去郵政總局寄果然好快
幾日
前日終於網上申請咗翻查老豆老母結婚record同搞拎副本
但要成13號先可以拎翻查結果
唔知到時又係咩世界
原來咁多人寄埋父母結婚加出世正本 含得撚
成功派送但HM個邊仲未轉being process
30年了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞