『薪火Post』BNO續期資訊(39) 6月9日香港終局之戰上街抗惡法!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
Fish and chips time
You are chatting with Edan
真係日日問
真係好有心機整 要讚一讚
你自己點confirm你個identity
佢重點係要搵人確認你係咪相中人
第1次awaiting examination咋
應該唔洗再問
之後有咩就等HMPO搵
希望月尾到手
claim 寄失賠償我係咪都應該喺度分享下
想知呢度有無人有經驗
當日份件D野填晒 $1
我5月31日寄都仲未到
照我理解個職員冇錯喎,sim card優惠for中國、香港、澳門旅遊證件人士,而師兄你既然用得BNO就應該當自己係英籍,所謂優惠與自己無關。
我上星期六寄,而家都未到
停左係 This item has been received at LANGLEY HWDC, United Kingdom
Webchat係純文字討論?
希望大家都一切順利
係咩選擇性咁派?
想同人地展開激情對話?
DI係灰黃色

如果佢1998年來港依然係拎DI,即係佢父母兩個係佢出世果日,尚未享有居留權
(即係佢住夠7年先係PR)(1998+7=2005)
想問Andy 哥個簽名邊到睇得到?
台灣睇 BNO 係屬香港,BC 係唔駛簽證
如果唔係 BNO 都唔駛網簽喇 .
但我次次用 BNO 都係呢度拎 Sim .
可能個職員新嚟唔知 BC 同 BNO 分別。
其實有張網簽已經係知道香港人喇。

Parcelforce
用咩service先
每分鐘$8

我係咪生活喺80年代

我用緊嘅電話打去英國固網都只係$0.25

講夠個鐘都只係$30

正常應該唔會超過兩個鐘掛,否則你講完oral可能立即升一個grade
我去郵局寄空郵掛號,英國國內係經royal mail手
不過我寄果陣問過話要用10日先寄到 (冇問係working day定係點 )
所以我諗樓上3號寄6號到果位巴打應該係best case,我地31號/1號寄未到反而仲係正常
空郵掛號我上網睇都係10-11工作日,但無理由係機場擺成個禮拜先送呱,google map車程都係3個幾鐘
DHL左去 希望一切順利
6.9見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞