『薪火Post』BNO續期資訊(39) 6月9日香港終局之戰上街抗惡法!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
我都想知有冇人係用副本成功申請到 因為我父母淨係肯比副本出世紙同結婚證書我
我父母肯比結婚證書正本我 但如果寄失 我會好內疚。
請問佢份核證副本申請書上既核數號碼係乜?
出生登記編號就應該係出世紙上(1)編號個個啦?

好似上網申請哂4樣野
自己一次過去拎方便D
[member]
自己齊野有舊BNO前兩年跟doc咁成功續左,但想幫男朋友試下身份證大法work唔work(中齊三樣)

其實打電話比果邊officers 大概要講咩同提供咩資料?除左要提供報失紙之外
[/member]
hong kong office都可以揀果邊架咩
雖然見果邊有得揀bno,但好驚比人彈回頭
我5月14號都係Join Processing Queue到依家都未有update
有巴打自5月頭都未轉state,但有巴打5月中Join Processing Queue隔左一星期就已approved然後收到新護照。時間真係撞手神
睇黎Andy哥有假放
有冇人係hk office authority但照揀hmpo果邊然後都成功
不如你試下做第一個

衰整都係要重新申請/補副簽啫
風險自負
想知兩老離左婚,可唔可以淨係比老母出世紙,然後再寄離婚紙
阿公阿婆d資料追溯唔到寫封信就得?
過期十四年的BNO, 5月10號用DHL 寄出application,剛剛收到 EMAIL:

DHL has received your passport from Her Majesty's Passport Office (DHL Tracking Number/Waybill Number: *******).
If appropriate, your supporting documents are also on the way with a separate DHL Waybill Number. We'll attempt to deliver within 7 working days.
比幾舊水去攞張 true cert copy 咪得
以後都係乖乖地準時續,過期續麻鳩煩自己
咁好彩嘅話,唯有即刻買張單程直接由BKK飛
Issuing Authority你睇你本Passport由邊個發出
唔係你想揀邊個就邊個
唔該唔好再放Fake News

#3都有啦屌
咪撚聽條友鳩up,你冇揀錯
前日收到hmpo 話收到我份件同埋joining processing q
我入返royal mail 個tracking , 發現顯示份件仲未到
想睇下個簽名都唔得
佢個tracking 真係流流地
royal mail 個tracking廢到嘔 我喺英國寄嘢去澳洲 個tracking停咗7日喺英國出境個關度 但係個收件人其實已收到件貨
去鴨記買卡算啦
又苦主
我會密切監察Royal Mail
佢個名都已經表示咗願者上釣 有doc唔睇信佢就⋯⋯
台灣卡咁平,唔駛買鴨記卡 ,
兼中伏嘅多,唔喇。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞