『薪火Post』BNO續期資訊(39) 6月9日香港終局之戰上街抗惡法!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike

前兩日喺bno個網report咗 lost and stolen 跟手就收到個email話要我打過去,請問有無師兄知道會問啲乜野架?
打去記得同佢講你係Overseas申請
佢地會問你個英文名,生日,幾時唔見,係邊度唔見之類,有冇舊Passport No.只類
lost/stolen BNO無論幾時issue都要countersign
唔該唒師兄仲以為係有啲好緊要嘅野先要我打過去
好驚申請唔到
不過呢本都奇奇怪怪

我三本一齊續 係得我老母呢本 搞左兩個幾月 ,三月搞 而家先收到
DHL 今日寄來 幾日無人在家 轉左locker 唔好pk
用呢本外遊方便啲。
就算唔見左續返都方便。
冇聽過用Skynet
我唔會用特區護照申請銀行股票戶口,而用BNO

一旦本passport lost 左,係好麻煩

你地覺得一旦係外地遇到世界末日有英國領事館救你地,不在我考慮既範圍
一開始唔見咪得囉屌
講咁多做乜春
唔係掛 skynet好虧
追左一陣post
見到目前係咪用左新system既人都變耐左先收到?
我而家身處外國手快快填左外國地址
但係我7月尾就返香港
驚拎唔返切本香港護照返去
(佢要求我寄埋我用左入境外國本護照正本比佢)

大家比下意見我返去先整好定搏一搏好
返香港先整地址個度又要改左佢
係咪到時send email就得
極度擔心
係外國會叫你比另一本護照正本????
有冇睇錯?
講漏左
因為我轉成人身分證個陣加左個英文名

你轉地址啦
講得好岩...建議你用返CNO咁就唔麻煩
即係巴打認為返香港先搞好啲?
唉衰心急
同埋係歐洲聽friend講係呢邊轉中獎機會大啲
send email搞架可?
係佢個網度都見唔到可以有得改資料
terminator

兩個建議:
1. 轉返香港搞
2. 同你個fd絕交

Fake人Fake到呢
頂 skynet 好垃圾架
msg成日都收唔到 改時間個hotline打十世都唔通
搞錯呀 咁都轉skynet
係咪太多人申請bno 搞到轉垃圾公司
咁唯有send個email睇下點轉地址啦
謝謝巴打屌醒
我無話特衰補領好啲呀

一向都話信支那雙目失明,搵佢幫手真係未死過

無人認嘅旅行證同emergency passport鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞