『薪火Post』BNO續期資訊(39) 6月9日香港終局之戰上街抗惡法!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
當然計working days (因為預多幾日)
有無check Royal Mail 個tracking係咩狀態
點解填$1
唔想計最少都填申請費用先啦

卡左係呢度已經兩日
提一提,69上街!
咁應該無咩問題, 有咩事都可以追查HWDC
我係Item leaving overseas 兩個月
會唔會成log唔見左?
我用空郵掛號
係咪唔會有
其實最on9係我countersign同supporting doc分開左寄,d supporting 今日已經簽收左,但份countersign仲未到
我上星期四30/5 寄空郵掛號,尋日hmpo 收到件啦
你應該今日或聽日都收到啦
郵局職員話 預2-3 星期先收到
郵局職員叫我空左佢
我諗d職員都係報個預期上限俾我地聽姐,費事個個話遲到走去嘈
我見之前d巴打都係一個星期左右
係我自己衰心急
完全無諗過會寄失
template已經del咗e-express句嘢

不過取消咗
同埋好似話神根區國家唔會承認超過十年後嘅有效期
即係本passport 最後嗰九個月有效期係冇用

利申: 我而家呢本bno 係十年九個月有效
咁應該係HK Post對自己好有信心
如果寄英國呢D郵件有咩意外, 無錯係claim HK Post
但HK Post其實都係追UK個delivery agency賠 (即係Royal Mail or Parcelforce) 好似係

留名睇HK Post 屌柒Royal Mail
「突發」 彭定康出聲!!!
https://lih.kg/cJsOFT
帶住皇冠都可以搞成咁
好多苦主
乜唔係綠色咩?
雖然royalmail係抵屌,不過其實HK Post都係一樣抵屌我班fd之前寄,全部都卡咗喺香港成個月
請問續bno 件速遞公司話送左 英國果邊收到有無email通知?
速遞公司姐係DHL個類?

個D唔駛擔心啦
啲人成日問點解要搵人副簽咁麻煩
其實一個唔識你既人係冇可心能認到你個樣
https://youtu.be/i6AVF0GhxNk?t=339
澳洲IO同個主持做認樣Test(睇片)
揀一條友出黎,之後Show 6張唔同人同一族裔既相
叫個主持揀返邊張相係同一條友
一般人得其實50%命中率
所以副簽就係要搵一個識你既人confirm你交上去既相入面果個人係你黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞