雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
希望我個分享幫到多啲人
https://youtu.be/-1Dlwu3WXqQ 飛去5:00
香港有無得買?

Hair Fiber ?
萬寧 / 屈臣有
價錢貴 建議上返ebay amazon 買

希望我個分享幫到多啲人

多謝你分享,聽完應該直接諗植髮
希望我個分享幫到多啲人

多謝用家分享!
食左幾耐藥要岩時候考慮植髮?
20歲仔 今日一起身洗完頭發現有一忽稀薄左好多 點算好
見上面有位巴打分享 織髪 但我覺得唔係全部都岩
所有想織髮既人睇下我打既野先再決定
我自己就廿幾歲 織左三四年到
織髪老實講真係好貴 你買個髪返黎都要預一皮幾
仲未計一個月返去痴返實佢 個到一次都1000
唔好以為個織髮唔好壞 大約一兩年已經會甩到唔可以再用 雖然佢有一次維修比你 用左一年已經要維修
咁到你維修期間 你又要買過個新既織髮 因為舊既要送去外國維修 個到又食你一筆 不過你有錢 又甩到乜都冇 咁食藥植髮都冇用咪去織髮試下
再者 雖然話十級風都吹唔甩 認真一大風
你個織髮係會反左出黎 簡單啲係話露餡
上面巴打話整咩髮型都得 其實都唔算岩
一黎要配合你本身其他頭髮
二黎你剪太短又會令佢個耐久度減少
甩得多仲會見到個織髮網
不過你追求有野係上面而唔係真實度
咁你想點剪都得既 同埋係做運動方便係超麻煩
游水就麻煩啦 其實你出汗都已經好難搞
我之前都諗住去整左唔駛煩
之前錯過左一啲時間去醫
但其實又要錢又怕比人發現
咁有人又問 而家上網見外國人拍 個啲好真
係因為佢地個髮網薄 其實半年又要換個新既

我而家一月開始食藥
到而家m字位係多左頭髮 同埋我本身都係1-2期
有諗住去台灣植 有冇巴打有好介紹同成功例子
想知多啲植髮啲野
因為我仲讀緊書 諗住八月頭去植 順便唔再織髮
我諗返學啲人都唔太覺掛
會當我剪短左 因為我都係得額角問題
大家建議我八月去唔去植好
考慮因素係啲藥效會唔會未到最好
因為到八月頭我都係食左七個月到
怕影響植髮效果
同埋八月去係想食暑假個假期 生返冇咁覺眼

關唔關假髮既質素織髮公司問題?
我聽到既同你講既差別好似好大咁
但定期修復既時間同價錢係一樣

Btw 呢幾日訓唔夠而且爆左幾粒瘡 試過有日訓唔夠4個鐘 但下晝照去做gym 會唔會只係作息影響左荷爾蒙
我見森X 一盒印保$350
但保髮X 一盒印保$460

保髮X貴咁多既, 有冇巴打試過E兩個, 係唔係一樣包裝的?

我係森髮買350 應該一樣既貨黎
但有巴打講eBay 買仲平d

岩岩狗沖左
係eBay 買左 kirkland minoxidil 5% 12個月 加埋運費都係600-700HKD
平屈人屎 個minoxidil 5% $588 一個月

水劑?我買foam 6months 都係6百頭

yes, 水劑
同埋之前睇政府門診醫生, 原本睇皮膚病,
但個醫生見我有hair loss 問題, 佢介紹我用laser comb
佢自己生完仔都E個問題, 用laser comb 加 搽藥 話OK
有冇巴打用過 laser comb, 近排買左個hairmax既laser comb, 唔有冇用
試緊三管齊下, 食藥 加 搽藥 加 laser comb

Laser ? 紅外線頭盔?

買左雷射梳 都有頭盔 但太貴冇買
同埋之前睇政府門診醫生, 原本睇皮膚病,
但個醫生見我有hair loss 問題, 佢介紹我用laser comb
佢自己生完仔都E個問題, 用laser comb 加 搽藥 話OK
有冇巴打用過 laser comb, 近排買左個hairmax既laser comb, 唔有冇用
試緊三管齊下, 食藥 加 搽藥 加 laser comb

Laser ? 紅外線頭盔?

買左雷射梳 冇買頭盔 太貴冇買

唔知有冇巴打用過D 雷射梳

關唔關假髮既質素織髮公司問題?
我聽到既同你講既差別好似好大咁
但定期修復既時間同價錢係一樣

可能我講得唔清楚 甩既意思係甩左一忽
一係慢慢咁見到織髮網
到個時你點都要買過個or維修
如果唔係人地一眼就睇出你帶織髮
質素黎講 我個間都叫做中間
其實你諗下 咩野都有耐久架啦
仲要日日洗吹個織髮 用到兩年已經叫做勁

巴打意思係幾時都植得?
因為我本身諗住食耐啲之後睇下會唔會再甩
如果植左又再甩就麻煩
我個plan係計劃出年七月
但髮型師建議我可以考慮下今年八月
但到八月我都只不過係食左七個月藥

巴打意思係幾時都植得?
如果植左又再甩就麻煩

巴打植髮預幾多錢?
小弟而家20歲 成個頭好明顯少頭髮左 一剪短頭髮就見到頭皮
但前額無m
想問下應該開始食藥定係點

我都係20開始食,今年29,你係咪雄性脫髮先?唔係話脫髮食就得ga wo

應該係遺傳 我老豆都係成個頭平均地少頭髮 但無特別地中海之類

十年巴我可以點

開始留意定 最好搽定藥
小弟而家20歲 成個頭好明顯少頭髮左 一剪短頭髮就見到頭皮
但前額無m
想問下應該開始食藥定係點

我都係20開始食,今年29,你係咪雄性脫髮先?唔係話脫髮食就得ga wo

應該係遺傳 我老豆都係成個頭平均地少頭髮 但無特別地中海之類

十年巴我可以點

成個頭明顯小左頭髮係邊個位? 頭頂?
係頭頂既話要留意甩既頭髮。 髮尾有冇變幼

巴打意思係幾時都植得?
如果植左又再甩就麻煩

巴打植髮預幾多錢?

2-4萬內 因為我係1-2期

巴打意思係幾時都植得?
如果植左又再甩就麻煩

巴打植髮預幾多錢?

2-4萬內 因為我係1-2期

加油 食多排藥先定點?
大家好
追呢個post都好耐下
自己都有d擔心
其實我有睇開皮膚敏感問題
前日覆診順便叫醫生幫我睇下個m字位
開始第一期脫髮症狀
開咗regaine 5%俾我搽
希望有作用
我24已經甩到前面到頂都見到肉
洗完頭乾就難察覺d
但多油 出汗就會見到
應該都3期多 就4期

已經忍唔住
想問食藥邊隻最平 學生黎未負擔到貴野
同埋係邊度買
洗完頭乾就難察覺d
但多油 出汗就會見到
應該都3期多 就4期

已經忍唔住
同埋係邊度買

洗完頭乾就難察覺d
但多油 出汗就會見到
應該都3期多 就4期

已經忍唔住
同埋係邊度買

我都係,剪短發有冇幫助?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞