雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我食了保髮的finpecia三星期 ,無減少脫髮,反而脫髮多左,開始有空白位,佢地d藥物係未有問題

邊度買

保髮堂
有無人食緊保髮堂Finpecia,反而狂甩髮
我食了保髮的finpecia三星期 ,無減少脫髮,反而脫髮多左,開始有空白位,佢地d藥物係未有問題

邊度買

保髮堂

保記都有所謂既脫髮期 繼續keep住啦
半年至九個月會睇到效果
其實巴打們唔洗擔心隻藥要食一世
因為黎緊都有d永久治療方法會面世,快則5年,慢則10年到姐
所以真係唔洗要食一世
所以真係唔洗要食一世

呢啲聽住先啦
樓主你點睇天生清潮頭?洗唔洗食藥搽野?由細到大都係咁,唔覺有嚴重到,因為已經好嚴重 剪親頭髮都比人串
所以真係唔洗要食一世

呢啲聽住先啦

永久仲有錢賺既
有無人食緊保髮堂Finpecia,反而狂甩髮

Keep住食啦,我都係保髮堂買
所以真係唔洗要食一世

呢啲聽住先啦

永久仲有錢賺既

可能個永久療程好q貴,又要分幾次做
再加上永遠都有d後生仔有脫髮問題,又唔會冇錢搵既
千其咪信活髮中心我用左成10萬落屎暈信,我1000%肯定冇撚用

呢層就一定啦早幾個post 仲要同條藥房仔係度嘈
10皮野其實拎黎植髮都得啦 點解仲要去活髮中心

巴打不如講多啲佢點樣伏你? 點樣昆你錢

而家個頭又咩環境

一開始個免費檢查,查撚完記開始sell了我屌佢老母,果時真係好想醫,俾個仆街講兩講就開始買療程了,又買護髮產品,搞下搞下直到髮現保髮堂,谷撚氣餘下療程都唔撚去了,屌佢老母諗返都on99 ,脫髮脫到失去理智了
Rogain foam到左手 聽日開始用
我睇包裝就話淨係搽頭頂,但我髮線高,頭頂冇咩點甩 咁其實可唔可以搽埋額角果d位
利申,買埋finasteride tablet 1mg

可以
不過對額角無乜效果
主要針對頭頂問題

姐係額角要靠食藥

佢應該掉轉左

食藥係為左減低身體中DHT合成對頭髮有害成份
無分額角定頭頂
而rogain 係促進頭髮生長
對額角效果無頭頂咁好

額角始終比較難生番頭髮
睇下D小朋友額角頭髮都比較遲至生出來
Rogain foam到左手 聽日開始用
我睇包裝就話淨係搽頭頂,但我髮線高,頭頂冇咩點甩 咁其實可唔可以搽埋額角果d位
利申,買埋finasteride tablet 1mg

可以
不過對額角無乜效果
主要針對頭頂問題

姐係額角要靠食藥

佢應該掉轉左

食藥係為左減低身體中DHT合成對頭髮有害成份
無分額角定頭頂
而rogain 係促進頭髮生長
對額角效果無頭頂咁好

額角始終比較難生番頭髮
睇下D小朋友額角頭髮都比較遲至生出來

保康絲對前額效果都唔好
千其咪信活髮中心我用左成10萬落屎暈信,我1000%肯定冇撚用

呢層就一定啦早幾個post 仲要同條藥房仔係度嘈
10皮野其實拎黎植髮都得啦 點解仲要去活髮中心

巴打不如講多啲佢點樣伏你? 點樣昆你錢

而家個頭又咩環境

一開始個免費檢查,查撚完記開始sell了我屌佢老母,果時真係好想醫,俾個仆街講兩講就開始買療程了,又買護髮產品,搞下搞下直到髮現保髮堂,谷撚氣餘下療程都唔撚去了,屌佢老母諗返都on99 ,脫髮脫到失去理智了

點解成10萬咁貴?
樓主你點睇天生清潮頭?洗唔洗食藥搽野?由細到大都係咁,唔覺有嚴重到,因為已經好嚴重 剪親頭髮都比人串

樓主唔理
想問下邊度買髮粉平?因為白位有啲明顯,呢排又唔可以食藥住,想頂住先

樓主唔理

天生一直冇惡法 ? 今年幾大?
後邊遮唔遮到?
解救只能靠植髮織髮
想問下邊度買髮粉平?因為白位有啲明顯,呢排又唔可以食藥住,想頂住先

想生小朋友?

髮粉都係上amazon
補充裝特平
21歲
側邊同後邊既頭髮稀疏到頭皮露哂出來
有朋友叫我用minoxidil但驚唔適合同有副作用

主要係左邊較為稀疏 但右邊又正常

2邊額角受DHT 影響程度不一

係唔係淨用minoxidil就ok了? 仲有請問巴打知唔知上面隻biotin supplement有冇用 唔該哂
21歲
側邊同後邊既頭髮稀疏到頭皮露哂出來
有朋友叫我用minoxidil但驚唔適合同有副作用

主要係左邊較為稀疏 但右邊又正常

2邊額角受DHT 影響程度不一

係唔係淨用minoxidil就ok了? 仲有請問巴打知唔知上面隻biotin supplement有冇用 唔該哂

supplement 冇咩用 唔會改善到雄禿
最多冇咁易甩 但最終結果一樣

藥就係搽minoxidil 5% 1日2次

樓主唔理

天生一直冇惡法 ? 今年幾大?
後邊遮唔遮到?
解救只能靠植髮織髮

23 心理上一定覺得有少少惡化既,表面唔明顯囉,因為由細到大都係清朝人 好難覺等後左少左 老豆老母兄弟又冇光頭又唔係咁

冇乜事既情況食藥搽野有冇影響
植髮勁貴,未比得起住

第日惡化我真係會跳樓

各位巴打有冇建議
mino foam 23日 一邊額角好似生緊 果忽整體前左 另一邊好似無乜反應 頭髮易甩左 應該狂脫期? 轉位都未有反應
mino foam 23日 一邊額角好似生緊 果忽整體前左 另一邊好似無乜反應 頭髮易甩左 應該狂脫期? 轉位都未有反應

半年啦等

想生小朋友?

髮粉都係上amazon
補充裝特平

有生育計劃唔食得?

想生小朋友?

髮粉都係上amazon
補充裝特平

有生育計劃唔食得?

我記得吳醫生講過生仔都食得
係你老婆唔可以掂到d藥
咁樣係咪已經黎料
得個20歲仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞