雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

同上面位巴打一 梳得好就唔明顯

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

病向淺中醫啦
巴打我係咪食呢隻好?
http://www.hairway.org/show.aspx?id=2347&cid=56

利申髮線三年前開始高,但頭頂又冇事,頭幾個月甩好多之後停左直至最近好似又黎料,頭髮一路都係好幼身同軟本身好大汗,成日頭痕同有頭瘡
其實我都唔知點好,搽藥食藥追完post都唔識簡
有冇巴打用過Nioxin system 2
有冇效

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

病向淺中醫啦

同巴打差唔多
食左藥兩個半月

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

病向淺中醫啦

同巴打差唔多
食左藥兩個半月

食邊隻 成效點?

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

病向淺中醫啦

同巴打差唔多
食左藥兩個半月

食邊隻 成效點?

正廠
好似好左少少

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

病向淺中醫啦

都係初期
追左頭2個post
1)想問如果feel到個陰明顯薄左好多就奶左野?
2)係咪太細唔建議咁快食藥 我今年得19
3)茶藥既話 如果停左茶既話 會唔會甩得仲多 有冇咩副作用

唔該哂

1 有冇向後退?
2 係
3 停左會甩返晒 冇咩副作用 頭痕? 多頭皮

1)有呀 冇左其中一邊
3)咁如果我停左搽藥 跟住食藥 咁搽藥生番個啲都會照甩?

1) 明顯係雄禿 自己小心啦
3) 停搽藥靠食藥都冇用
一樣照甩
我發現運動後甩得特別多
我發現運動後甩得特別多

咩運動?
巴打我係咪食呢隻好?
http://www.hairway.org/show.aspx?id=2347&cid=56

利申髮線三年前開始高,但頭頂又冇事,頭幾個月甩好多之後停左直至最近好似又黎料,頭髮一路都係好幼身同軟本身好大汗,成日頭痕同有頭瘡
其實我都唔知點好,搽藥食藥追完post都唔識簡

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

巴打幾大
想問下rogaine foam 個用法係沖完涼後用
如果平時朝早會gel 頭點算

咁樣係咪己已經早期

好明顯係

巴打幾大

我發現運動後甩得特別多

咩運動?

打波 踢波 跑步,帶氧岀汗多
想問下rogaine foam 個用法係沖完涼後用
如果平時朝早會gel 頭點算

係,沖乾淨,吹乾頭髮,頭皮接近乾時用。

如果非gel不可,就照gel。不竟foam係搽頭皮,gel係落頭髮。
如果雄禿,植髮會唔會最有效?
有無植髮資訊
淨係知香港植貴到仆街
有冇啲溫和防脫髮嘅護髮素介紹
我想試下;

巴打有冇咩建議 之前問左幾次都冇人覆
我都係上保髮堂見到有案例有d似我(佢嚴重d)
照上面咁外內用藥,最後都生返好多出黎
我想試下;

總知生髮就係食呢2隻
我想試下;

總知生髮就係食呢2隻

咁停藥就會甩呢樣野係視乎體質定個個都係咁要一落去
雖然自己個轉本身由細到大都好疏
亦都無m額
但沖涼果陣每次甩10-15條頭髮
近期天氣潮濕 好易出油
一油個轉望落又疏d
搞到自己好擔心

所以想問巴打們有無醫生推介
想去睇下自己算唔算有脫髮問題
雖然自己個轉本身由細到大都好疏
亦都無m額
但沖涼果陣每次甩10-15條頭髮
近期天氣潮濕 好易出油
一油個轉望落又疏d
搞到自己好擔心

所以想問巴打們有無醫生推介
想去睇下自己算唔算有脫髮問題

何家強醫生可以試下
我想試下;

總知生髮就係食呢2隻

咁停藥就會甩呢樣野係視乎體質定個個都係咁要一落去

個個都會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞