雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike

巴打 我想問下我個情況需唔需要救定髮
24歲都未夠 覺得髮線都有d高
呢一兩年有留意住 唔覺有明顯惡化
巴打比d意見

巴打比d意見

梳到allback都要擔心

巴打比d意見

其實係去剪頭髮洗完頭個順便影 唔係特登梳all back
可以遮左樣睇落髮線冇咁高
但平時比fd睇普遍都係話我髮線高

岩岩fb見到,有無巴打睇過?見價錢都幾貴下
報告返一下自己情況先,食緊第三盒韓版藥。
之前洗頭就成手頭髮,
而家第三盒開始,洗頭果時甩既頭髮已經好小。
頭頂密返小小,m字未有改善

有無午都係用緊呢2款
而家用左2個月水劑,但頭頂都係仲見到肉
M 位就左邊開始有d 毛仔,但右邊就無 點解會咁

有無人都係用緊呢2款
食左damocare 半個月,洗頭個陣甩多左頭髮 係咪正常?
未食之前洗一次甩10條到,依家食緊甩成20-30條

都覺得頭髮薄左少少了....係咪應該停藥
食左damocare 半個月,洗頭個陣甩多左頭髮 係咪正常?

我食早你少少 我上兩個星期都係咁 而家又好啲 不過都係疏
利申2-3期

我食早你少少 我上兩個星期都係咁 而家又好啲 不過都係疏
利申2-3期

我唔知自己第幾期....係m字額 都算大m 但兩邊都仲有毛毛(有長有短)

巴打比d意見

睇唔出有事

係天生就咁 ?

岩岩fb見到,有無巴打睇過?見價錢都幾貴下

唉 我唔評論啦

追追post 啦

有無午都係用緊呢2款

邊會2個月就見到效果呀

一邊有毛另一邊冇係因為 反應較好

keep 住用啦 , 都係個句 keep 住唔甩當成功架啦
之前洗頭就成手頭髮,

m字係好難救架

加油保持態度啦

再唔係就植植佢!!

會有機會有狂脫期 即係反應良好
半個月未有效果架!
唔建議停藥
之前洗頭就成手頭髮,

m字係好難救架

加油保持態度啦

再唔係就植植佢!!

植就唔洗住,
我m字都唔叫做嚴重,唔再甩我已經夠
係森髮買Finpecia要$350係咪都算平?
想用埋口服藥睇下效果會唔會好D
入左4盒印保
今日開始食
希望止住個轉繼續大落去

90粒定100 粒

算係平過HK 所有藥房買

90粒定100 粒

算係平過HK 所有藥房買

上佢網睇係100粒 10x10粉紅盒果款
算平咁我去馬

巴打比d意見

睇唔出有事

係天生就咁 ?

細個就未有留意
三四年前開始注意
keep到而家眼眉到前額頭髮都係一個手掌位
m字位就冇留意有冇嚴重到
但3 4年前已經係一個m型
口服藥有冇分係早上定夜晚食好

巴打比d意見

睇唔出有事

係天生就咁 ?

細個就未有留意
三四年前開始注意
keep到而家眼眉到前額頭髮都係一個手掌位
m字位就冇留意有冇嚴重到
但3 4年前已經係一個m型

我都係天生髮線後 但近幾年枕頭甩好多毛毛
依家d陰無得學似讀書時期留長到落個鼻到 又明顯薄哂

所以髮線後又唔代表脫髮 自己留意下啦
見大家都討論副廠
有無人係食正廠保記

邊度買平d?當然要係正貨啦
髮線高,中六開始已經成日甩頭髮(而家大三),m字額。頭髮有啲稀疏可以用邊隻

仲有其實我好早之前已經成日甩 到今日仲未甩哂,人地睇我頭髮睇起上黎都唔會察覺到有大問題。

儘快救髮

求方髮 爬完文都唔清楚邊隻岩我

而家頭髮仲算夠多仲做到長陰mk仔
想試下all back/露額
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞