雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
今年18歲,髮線大約1年前開始後移,到而加有小小m字額,老豆有地中海,開始好擔心,我想問應該睇左醫生先定係買藥食/搽,唔該巴打

留意埋頭頂啦 咁細個發現到有得救既
搽住前額先啦。

食藥係針對DHT 脫髮元兇
搽藥係令血管擴張
一樣治標 一樣治本

食用藥要用醫生紙
搽既藥唔洗

世界冇野係必然
植髮咨詢返幫你做植髮既醫生
織髮問返幫你織髮既人
但都建議你食藥

咁我想食+搽
搵邊個醫生好

你想睇醫生認證係雄禿?

一來啦 二來你話食用藥要醫生紙
睇醫生同啲藥要幾錢左右?

醫生拎藥每個月1000
自己上網藥房買200 內分分鐘有找
保康絲洗唔洗醫生紙? 不過香港藥房.....

雄禿冇醫生介紹 你可以入診所求診
只要你有地中海 / 前額稀疏就係雄禿

不過香港藥房點?
咁食搽兩種藥我應該係邊買?
有無埋圖俾我直接去配

見你話食用藥要醫生紙先諗住睇一次醫生之後自己執藥,如果唔係我應該係邊買,有無直接啲食搽懶人包教我點做

Thanks

其實懶人版我打過好多次。追返以前既post
食既係成份1mg finasteride 既藥 每日一次
搽既係minoxidil 5% 既藥水 早晚各一

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

成份一樣既藥 有話邊隻好啲 邊隻唔好?
唔好拖了 落元朗太子荃灣巡下
啱就買啦

一來啦 二來你話食用藥要醫生紙
睇醫生同啲藥要幾錢左右?

醫生拎藥每個月1000

不過香港藥房點?
有無埋圖俾我直接去配

見你話食用藥要醫生紙先諗住睇一次醫生之後自己執藥,如果唔係我應該係邊買,有無直接啲食搽懶人包教我點做

Thanks

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare
搽藥好煩 唔治本 唔停得

why not both
2隻夾埋有雙倍效能

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare

巴打你買左幾錢?
一般藥房買都唔使醫生紙
仲係學生 經濟有壓力

我食正廠
Damocare我行左20間先有
一係無貨一係賣280
但樓豬話有180

個價差咁遠
會唔會係假野
正廠食既好似5/6百

正廠我買350

保記咁平?
係邊到?等我mark低先

藍田近地鐵站
一次要買3盒先係350

不過香港藥房點?
有無埋圖俾我直接去配

Thanks

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare

巴打你買左幾錢?
一般藥房買都唔使醫生紙
仲係學生 經濟有壓力

我食正廠
一係無貨一係賣280
但樓豬話有180

我係元朗區 好到底 出邊成功問過有180 。其實幾個post前都有開過名
係我問巴打佢答 。 後來我都親身證實左。
名唔開了
另外旺東太子個區藥房都有 賣緊195
荃灣聽過280 250

大家落力 買開一間就得

再唔係上網買囉

Thanks

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare

巴打你買左幾錢?
一般藥房買都唔使醫生紙
仲係學生 經濟有壓力

我食正廠
一係無貨一係賣280
但樓豬話有180

個價差咁遠
會唔會係假野
正廠食既好似5/6百

正廠我買350

保記咁平?
係邊到?等我mark低先

正廠350 380 4xx 都合理
醫生賣先400up
用左半個月mino 頭皮都多左

做埋wallpaper 提醒自己

醫生拎藥每個月1000

不過香港藥房點?
有無埋圖俾我直接去配

Thanks

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare

食藥有得停咩

Thanks

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare

巴打你買左幾錢?
一般藥房買都唔使醫生紙
仲係學生 經濟有壓力

我食正廠
一係無貨一係賣280
但樓豬話有180

我係元朗區 好到底 出邊成功問過有180 。其實幾個post前都有開過名
名唔開了
荃灣聽過280 250

大家落力 買開一間就得

再唔係上網買囉

下次去你講果到問
地址已抄 上個post再specific d果個

呢層就一定架啦 勤洗頭

呢層就一定架啦 勤洗頭

上面係咩意思 本身都早晚一次 宜家唔敢用太熱水
藥我食左好多年,近排前額突然嚴重左,以前用過5%,15%都無乜生番,係咪無得救

呢層就一定架啦 勤洗頭

上面係咩意思 本身都早晚一次 宜家唔敢用太熱水

= same here
想問下rogaine foam 個用法係沖完涼後用
如果平時朝早會gel 頭點算

係,沖乾淨,吹乾頭髮,頭皮接近乾時用。

如果非gel不可,就照gel。不竟foam係搽頭皮,gel係落頭髮。

rogaine foam 只係搽係頂 但如果前邊有少少M咁點

照搽埋前額
但成效低

想試用 rogaine 用2%定 5%好 ?
同埋價錢係幾錢
想問下lush洗頭嗰d番梘好唔好用?
我見佢話可以生髮
醫生有冇推介 ?
Finasteride 1mg係30粒一盒?
Minoxidil 5%大約咩價錢?一支用到幾耐?
植髮織髮有無地方介紹?
根據你經驗Finasteride同Minoxidil有副作用既機率高唔高?係咪兩隻一開始就無得停?停左會有咩問題?比較擔心未出返頭髮就陽痿
根據你經驗Finasteride同Minoxidil有副作用既機率高唔高?係咪兩隻一開始就無得停?停左會有咩問題?比較擔心未出返頭髮就陽痿

前者1.8%有副作用
後者有狂脫期
兩隻停都係會甩番哂 無得停
想問下lush洗頭嗰d番梘好唔好用?
我見佢話可以生髮

好唔好用唔知
生髮就冇可能

Thanks

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare

巴打你買左幾錢?
一般藥房買都唔使醫生紙
仲係學生 經濟有壓力

我食正廠
一係無貨一係賣280
但樓豬話有180

名唔開了
荃灣聽過280 250

大家落力 買開一間就得

再唔係上網買囉

剛剛實地考察完
好到底隔離話冇
對面賣$240一盒照買
下次再試拎盒去隔離果間睇下配唔配到

Thanks

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare

巴打你買左幾錢?
一般藥房買都唔使醫生紙
仲係學生 經濟有壓力

我食正廠
一係無貨一係賣280
但樓豬話有180

名唔開了
荃灣聽過280 250

大家落力 買開一間就得

再唔係上網買囉

剛剛實地考察完
好到底隔離話冇
對面賣$240一盒照買
下次再試拎盒去隔離果間睇下配唔配到

行前小小啦 叫恒x呀間野
21歲 大半年前突然發覺自己沖涼洗髮隻手會甩10幾條頭髮
情況都持續左幾個月 之後開始正常番小小 但近呢個月又開始甩咁多 應該要點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞