雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
你好
我天生頭髮幼 又多頭瘡
有咩recommendation 可以多d頭髮?
同埋唔好咁多頭瘡?
我細個好多頭髮不過紮個一次dreads
就無咗好多髮
有冇解決方法?唔想植髮 好貴

自推
其實搽完,D 頭髮好似gel 左頭咁既質地係正常定落得太多

5% foam,真係唔係好識搽,由其M位額頭

落1ml 落甩髮位根本冇影響
m額位咪照搽額角 一陣就乾啦

第一句唔係好明,冇影響咁搽黎咪哂氣?
第二句,乾成點先正常?
正常沖涼吹頭嗰種乾定點
我搽完到之後,搽嗰D位好似gel完頭
咁既texture,咁樣係正常?

唔該巴打
5% foam 對M額 作用大唔大其實?

任何生髮水對額角都作用唔大

我搽左M位3個幾月(每日2次),有一邊真係多左毛仔
個M 字真係無咁明顯,不過效果因人而異
我另一邊就無改善

話說巴打你點搽?
仲有朝早你返公司先搽定搽左先返?
搽完D 頭髮好難打理,好麻煩
而家諗住每晚搽住一次
今朝食左第一粒韓板,頭先行路有d 蛋痛
唔知係心理作用定點

硬係會硬 但持久力低左
新post 留名
利申:用緊minoxidil 水劑 2個幾月,finasteride 1mg 1個月多d

巴打想問下你
作為用家,用水劑有冇咩特別缺點
係咪真係易敏感?

要等一段時間先乾,又有機會流去第二到
但無敏感

Thanks
咁我諗我都係買Foam 算

米地呢隻藥水 一停就仆街
慢慢藥 穩定左之後 一日茶一次都夠 唔洗兩次
新post 留名
利申:用緊minoxidil 水劑 2個幾月,finasteride 1mg 1個月多d

巴打想問下你
作為用家,用水劑有冇咩特別缺點
係咪真係易敏感?

要等一段時間先乾,又有機會流去第二到
但無敏感

Thanks
咁我諗我都係買Foam 算

米地呢隻藥水 一停就仆街
慢慢藥 穩定左之後 一日茶一次都夠 唔洗兩次

冇錯 一星期有幾日搽小 1 ~2 次都唔洗怕
今朝食左第一粒韓板,頭先行路有d 蛋痛

邊有咁快見效試多排先啦

第二句,乾成點先正常?
正常沖涼吹頭嗰種乾定點

唔該巴打

即係唔會搞到你個頭又亂又難搞 ( 正常係搽落頭皮)
完全乾晒咁搽
搽1ml 之後等幾分鐘乾左就你想點都得

第二句,乾成點先正常?
正常沖涼吹頭嗰種乾定點

唔該巴打

搽落頭皮到 搽落頭髮冇用

第二句,乾成點先正常?
正常沖涼吹頭嗰種乾定點

唔該巴打

搽落頭皮到 搽落頭髮冇用

我明呀,但係D Foam 會hi 到D 頭髮搞到好似gel 頭咁既texture,咁樣大唔大影響?

定我落太多? 我吱大約3/4 個樽蓋左右
想問下洗頭多會唔會脫髮快d
想問下洗頭多會唔會脫髮快d

唔會
小弟廿三歲 1~2期
困擾左幾個月
頭先放左工終於的起心肝睇相熟的醫生
都係開返Propecia,話佢自己都有食

奉勸各位快啲認命,行少啲冤枉路
救髮呢家野真係刻不容緩
小弟廿三歲 1~2期
困擾左幾個月

救髮呢家野真係刻不容緩

師兄呢到好多同路人,我都係今日第一日食,希望在明天,應該有救!
小弟廿三歲 1~2期
困擾左幾個月

救髮呢家野真係刻不容緩

家庭醫生
小弟廿三歲 1~2期
困擾左幾個月

救髮呢家野真係刻不容緩

家庭醫生

皮膚科
想問咁多位巴打 如果天生髮線後 脫髮唔算嚴重 頭髮唔算特別稀少 但係前面pat陰散散地 可以點樣補救
利申 19歲

冇m字額問題

自推

巴打有冇邊間好介紹
想問咁多位巴打 如果天生髮線後 脫髮唔算嚴重 頭髮唔算特別稀少 但係前面pat陰散散地 可以點樣補救
利申 19歲

冇m字額問題

自推

巴打有冇邊間好介紹

同埋有冇話查邊隻藥會有用
香港究竟有幾多後生仔甩頭髮
點解基因會咁垃圾
點解基因會咁垃圾

愈黎愈撚多
點解基因會咁垃圾

光頭老豆生個仔都係光頭 一個光頭生兩個仔
兩個都光頭 不斷增加..
點解基因會咁垃圾

好似老母基因比重比較高 講脫髮基因的話
媽嗰邊嘅基因大影響啲,我嗰邊啲親戚全部禿,fuck my life

我爸就成50歲人先稀疏,不過佢依幾年薄咗好多,甩得好快。但30-4x 都好濃密。

我21就gg, thanks for my relatives

已經搽到第三支foam, 兩邊額角多咗好多毛,但個髮線依然後緊,好疏。

可能大家會聽唔明,即係原有嘅髮線依然倒退同疏。但搽咗之後,依家好多毛仔生仔係原有髮線位置更前嘅位置。
點解基因會咁垃圾

好似老母基因比重比較高 講脫髮基因的話

老母個邊基因比較重
但東南亞日本 中東 同埋歐美都好多人有雄禿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞