雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
除左Amazon,邊度買minoxidil最平

ebay
想問下如果扯甩左啲頭髮
果個位有冇機會生返?
訓緊教比阿哥踩到啲頭髮 甩左幾十條
心痛到仆街

扯甩個下令毛囊完全壞死冇得救
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

我都想問植髮可唔可以植到原本冇頭髮既地方
天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

邊間? 邊種做法?
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗
植完髮仲要keep 住食藥
點解唔直接去個d 咩哈佛增髮一次過搞個新髮型新型像仲好....
起碼唔洗再日日都驚甩唔知幾多髮

哈佛增髮都要食藥 ....
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗
點解唔直接去個d 咩哈佛增髮一次過搞個新髮型新型像仲好....

新植嘅永遠唔會甩,但係你舊有嘅頭髮依然有機會甩

姐係你植完個髮線,你頂個位啲頭髮一樣受荷爾蒙破壞,織髮同戴假髮冇乜分別,心理上接受到其實織髮冇乜問題

冇錯
但係你織髮
原本既頭髮都會甩
21歲 大半年前突然發覺自己沖涼洗髮隻手會甩10幾條頭髮
情況都持續左幾個月 之後開始正常番小小 但近呢個月又開始甩咁多 應該要點做

有時可能係轉季先甩多左
你要留意整體頭髮量 ( 如頭頂有冇變稀疏 ) 。

有呀,睇到頭頂已經明顯小左好多 所以好驚
應該要點做

有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗

點解
佢唔係用人工頭皮成個貼落個頭頂到咩?
21歲 大半年前突然發覺自己沖涼洗髮隻手會甩10幾條頭髮
情況都持續左幾個月 之後開始正常番小小 但近呢個月又開始甩咁多 應該要點做

有時可能係轉季先甩多左
你要留意整體頭髮量 ( 如頭頂有冇變稀疏 ) 。

有呀,睇到頭頂已經明顯小左好多 所以好驚
應該要點做

食藥
無其他方法
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗

點解

咁都要留住本身果d頭髮,同埋都要除落黎洗架
想問下如果扯甩左啲頭髮
果個位有冇機會生返?
訓緊教比阿哥踩到啲頭髮 甩左幾十條
心痛到仆街

扯甩個下令毛囊完全壞死冇得救

心痛死我
想打撚死佢

ebay

我意思係除左網購
21歲
側邊同後邊既頭髮稀疏到頭皮露哂出來
有朋友叫我用minoxidil但驚唔適合同有副作用
21歲

主要係左邊較為稀疏 但右邊又正常
我都想問下, 其實係咪頭頂稀疏到見到頭皮就 = 雄禿? 但我額頭既髮無向後移 雖然天生就好後

因為其實之前無乜留意個頭頂係點 問我老豆佢又話我天生係感

利申 我老豆都係雄禿
21歲

食藥

ebay

我意思係除左網購

藥房副廠 180 起跳
屈仁寺 580
21歲

有咩副作用 ? 最多頭皮多
21歲

2邊額角受DHT 影響程度不一
我都想問下, 其實係咪頭頂稀疏到見到頭皮就 = 雄禿? 但我額頭既髮無向後移 雖然天生就好後

利申 我老豆都係雄禿

頭頂稀疏係咪一個圓圈咁甩 ?
頭髮甩出黎係咪又幼又脆弱?
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗

點解

咁你原有頭髮都要甩

利申 我老豆都係雄禿

頭頂稀疏係咪一個圓圈咁甩 ?
頭髮甩出黎係咪又幼又脆弱?

感又唔係
係後面睇個轉 既12 點方向 姐係個轉既上面有小小稀疏 會睇到頭皮

頭髮本身都偏軟 就感睇都同之前甩出黎既無乜分別
發現好多會然唔太願意追post, 啲問題重重複複

係咪真係整個懶人包好啲

樓主係食藥搽藥上都已經講咗好多,係植髮嗰方面少機會講。

不如各巴打合力整個 雄禿background同 內服外用藥嘅懶人包
上年8月開始用5%用到今年2月 (淨係夜晚用,日頭要gel頭唔方便用)
髮量無明顯既改變,無多無少
最明顯係覺得髮質差左(無用個邊就無事)髮尾易斷左同埋一洗完頭一定打晒cake... (由細到大都無用conditioner既習慣)

之後2月頭停用左,發覺呢排髮量真係少左,條界大左好多
想請問我是咪應該繼續用番?

另外,一日洗兩次頭會唔會甩多d頭髮架?
我每次洗親都甩廿條島... (唔洗兩次唔得,因為一起身會龍珠頭,夜晚個次就要洗走d泥...)

謝謝
發現好多會然唔太願意追post, 啲問題重重複複

係咪真係整個懶人包好啲

樓主係食藥搽藥上都已經講咗好多,係植髮嗰方面少機會講。

不如各巴打合力整個 雄禿background同 內服外用藥嘅懶人包

樓豬好似整過但無置頂
洗頭水同護髮素大家有冇用特定牌子?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞