雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
林作個大m額

咁都叫大

咁都唔m
林作個大m額

咁都叫大

咁都唔m

算大了
成日比同學笑 好自卑

他朝也相同
http://iwanthair.pixnet.net/blog/post/220403825-停止使用minoxidil生髮水之後的掉髮現象
另外有冇巴打有呢個經驗?
同埋如果早期就搽藥嘅會唔會有機會進一步惡化

睇完唔敢停
雖然我用開一日一次...
但用左有半年了

認真淆底,但問過醫生又話唔會有呢個副作用,頂好煩
其實我諗緊如果我用到五六十歲停,咁唔用個陣係咪直接就會變到我五六十歲應有嘅頭髮量🤔

Btw巴打一日一次效果如何,唔係話早晚一次咩

醫生都唔熟啦
信用家經驗啦
可唔可以講邊到有得買finasteride?
之前買開果間無晒貨
起mk 行左10間都話無
之前係咪話荃灣同元朗有?可唔可在講大既起邊

大馬路
鳳琴街
好到底
全部都有 。最平180
http://iwanthair.pixnet.net/blog/post/220403825-停止使用minoxidil生髮水之後的掉髮現象

睇完唔敢停
但用左有半年了

其實我諗緊如果我用到五六十歲停,咁唔用個陣係咪直接就會變到我五六十歲應有嘅頭髮量🤔

醫生都唔熟啦
信用家經驗啦

唔撚係呀
姐係有藥物依賴性唔用會死更快
諗緊可能一日一次等啲頭髮唔好咁依賴隻藥

睇完唔敢停
但用左有半年了

醫生都唔熟啦
信用家經驗啦

唔撚係呀

你可以逐漸減小使用既
星期日用小一次
星期三 日用少 一次
星期三 日 用少二次
到最後完全唔用
我有d m 額 今年26
兩老都係50幾歲先有脫髮問題,但我呀哥完全冇事
我天生頭髮好軟好幼,同埋本身額角都高,兩年前有兩三個月突然甩得好多,感覺上薄左,但之後停左好耐都冇事,但最近好似額角又高左
食咩可以生返,我唔期望完全好返曬,生返小小都好丫
我天生頭髮好軟好幼,同埋本身額角都高,兩年前有兩三個月突然甩得好多,感覺上薄左,但之後停左好耐都冇事,但最近好似額角又高左

自從用左施巴防脫果隻洗頭水之後好似冇咩點甩

自從用左施巴防脫果隻洗頭水之後好似冇咩點甩

同埋我本身好大汗,同埋成日都有頭瘡 我已經冇再gel頭出街,sor我俾呢樣野煩左好耐,所以分幾次先諗到打曬出黎
林作個大m額

咁都叫大

咁都唔m

算大了

我都M到差唔多咁,天生就咁高

想植髮/織髮,有無推薦

睇完唔敢停
但用左有半年了

醫生都唔熟啦
信用家經驗啦

唔撚係呀

你可以逐漸減小使用既
星期日用小一次
星期三 日用少 一次
星期三 日 用少二次
到最後完全唔用

樓主明唔明我個疑問?sor for 1999
Sumption巴

容許我代樓主答啦: 係

不論你係rogaine or 食藥
你唔用唔食藥,係會去返你原本應該有嘅髮量

你用完藥,無再甩,但一停,就會慢慢甩返原本嘅進度,所以感覺上會突然甩得多
Sumption巴

容許我代樓主答啦: 係

不論你係rogaine or 食藥
你唔用唔食藥,係會去返你原本應該有嘅髮量

你用完藥,無再甩,但一停,就會慢慢甩返原本嘅進度,所以感覺上會突然甩得多

但我問題係其實我本身唔係好嚴重嘅case,係早期,將來停藥係會變返現時歲數咁?定係變成我無用藥時嘅歲數應有嘅髮量?
唔知有冇1999

同埋早期搽緊藥冇食藥抑制DHT將來會唔會惡化

唔該巴打
你簡單啲諗

你依家有十蚊係手,每日跌一蚊,十日後就無哂錢

但食咗藥搽咗藥,所以你五日後仲日9蚊係手

但你停藥,可能第六日就已經跌到得返4蚊
你簡單啲諗

你依家有十蚊係手,每日跌一蚊,十日後就無哂錢

但食咗藥搽咗藥,所以你五日後仲日9蚊係手

但你停藥,可能第六日就已經跌到得返4蚊

明啦⋯⋯姐係一唔用藥就會按實際年齡咁減少頭髮
兩個月藥 一個月水劑 兩邊額角得一邊出髮
早期搽緊藥冇食藥抑制DHT,將來會唔會惡化到要食藥
兩個月藥 一個月水劑 兩邊額角得一邊出髮

好過無 有一邊可以撥過去遮住
藥房D藥海鮮價
今日去買印版 條友一開就280
然後講幾講就叫到200
但都係叫唔到上面巴打180個價
根本一開始就應該食藥
搽藥又煩又唔治本 又唔係平
根本一開始就應該食藥
副作用大啲
根本一開始就應該食藥
副作用大啲

屌佢搽左成幾都冇咩好轉 不過都冇惡化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞