雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
狂脫期嚴重左 淨係吹完gel頭 數都數到十條係眼前甩 25日mino

仲gel

天生頭髮已經生得柒 仲要甩 唉
想問問各位師兄,5% 是否就係講緊Regaine 倍健? 用完佢個頭係咪好笠?同埋係咪都係要噴一世?睇完醫生話唔想食藥,佢都係寫紙比我買呢隻

minoxidil唔洗醫生紙
5% 有好多款 倍建只係其一

睇到其他巴打反映foam 較好用,意思係唔笠,易控制?定係笠唔笠睇個人?同埋頭皮問題係咪都係因人而異?

外國review 好多話foam messy 難用
我都十五十六
諗住買3個月foam 試下先
唔好用先換返
睇左咁耐其實你地知唔知自己咩原因脫髮 生髮水就可以解決脫髮問題 你呢頭生髮果頭脫髮,有撚用?
小弟21歲我天生就額高 但又未到m額
一隻手掌打橫咁高 老豆就地中海 老母果邊親戚就冇脫髮問題 咁脫髮個機會大唔大??
同埋有咩方法防脫髮
5% foam 對M額 作用大唔大其實?
一隻手掌打橫咁高 老豆就地中海 老母果邊親戚就冇脫髮問題 咁脫髮個機會大唔大??
同埋有咩方法防脫髮

你老豆有你就有機會有,平時多唔多頭油?

任何生髮水對額角都作用唔大
發覺搽藥好難玩
唔知有冇搽多左
仲有如果搽左本身係正常頭髮既area
會唔會有事
同埋有咩方法防脫髮

你老豆有你就有機會有,平時多唔多頭油?

聽講老豆既%高d 平時都唔多

任何生髮水對額角都作用唔大

我搽左M位3個幾月(每日2次),有一邊真係多左毛仔
個M 字真係無咁明顯,不過效果因人而異
我另一邊就無改善
你好
我天生頭髮幼 又多頭瘡
有咩recommendation 可以多d頭髮?
同埋唔好咁多頭瘡?
我細個好多頭髮不過紮個一次dreads
就無咗好多髮
有冇解決方法?唔想植髮 好貴
想問咁多位巴打 如果天生髮線後 脫髮唔算嚴重 頭髮唔算特別稀少 但係前面pat陰散散地 可以點樣補救
利申 19歲
想問咁多位巴打 如果天生髮線後 脫髮唔算嚴重 頭髮唔算特別稀少 但係前面pat陰散散地 可以點樣補救
利申 19歲

冇m字額問題
其實minoxildil既藥理係咪加速生長?

咁其實係咪早D谷佢生完早D死?

因為毛嚢唔係始終有日會死?

今日去左睇醫生 佢話我輕微AGA

無開保記俾我 ,開左minoxidil5%同口服supplements 比我

但我自己真係唔想用minoxidil5% , 一黎早晚用唔方便

二黎覺得佢一停仲恐怖過保記..

諗諗下既然佢都話我AGA , 我都係自己買保記食算,

至少一有side effect可以停用..但mino一搽就無得停

btw 想買正版藥..邊度平靚正.. 驚買到假藥

有無長期食緊既巴打可以提供門路?

無開保記俾我 ,開左minoxidil5%同口服supplements 比我

但我自己真係唔想用minoxidil5% , 一黎早晚用唔方便

至少一有side effect可以停用..但mino一搽就無得停

巴打你睇咩醫生?有冇介紹
係咪如果要生bb就要停藥?

唔係

講左好多次冇醫生介紹
狂脫期嚴重左 淨係吹完gel頭 數都數到十條係眼前甩 25日mino

仲gel

天生頭髮已經生得柒 仲要甩 唉

gel 個陣你一隻手一痴就會痴晒頭髮出黎
唔該停一停手 忍一年半載
想問問各位師兄,5% 是否就係講緊Regaine 倍健? 用完佢個頭係咪好笠?同埋係咪都係要噴一世?睇完醫生話唔想食藥,佢都係寫紙比我買呢隻

minoxidil唔洗醫生紙
5% 有好多款 倍建只係其一

睇到其他巴打反映foam 較好用,意思係唔笠,易控制?定係笠唔笠睇個人?同埋頭皮問題係咪都係因人而異?

外國review 好多話foam messy 難用
我都十五十六
諗住買3個月foam 試下先
唔好用先換返

foam 會易乾 易控制 冇咁痕
所以價錢都貴小許

講左好多次冇醫生介紹

巴打答唔答到紅字?

thanks

講左好多次冇醫生介紹

巴打答唔答到紅字?

thanks

機制未明
但可以促進你生髮
冇證據顯示係用呢個原理令你生髮

其實你唔用既話 , 頭髮已經逐漸死亡
http://www.pfsfoundation.org
建議大家唔好食藥~ 有小部分人既負作用係停藥後都會維持一世~
利申,食過幾年藥,負作用係停藥後持續左半年, 所以做左好多research ,初頭赫死我~
我既心得係,比你有頭髮但冇撚用~ 咁有咩為呢

巴打咁我想問下,仲有咩方法救髮? 大家食藥都有睇過下,有咩副作用
http://www.pfsfoundation.org
建議大家唔好食藥~ 有小部分人既負作用係停藥後都會維持一世~
利申,食過幾年藥,負作用係停藥後持續左半年, 所以做左好多research ,初頭赫死我~
我既心得係,比你有頭髮但冇撚用~ 咁有咩為呢

巴打咁我想問下,仲有咩方法救髮? 大家食藥都有睇過下,有咩副作用

大部份人都無副作用
無副作用既諗唔到有咩理由唔食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞