雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
根據你經驗Finasteride同Minoxidil有副作用既機率高唔高?係咪兩隻一開始就無得停?停左會有咩問題?比較擔心未出返頭髮就陽痿

前者1.8%有副作用
後者有狂脫期
兩隻停都係會甩番哂 無得停

狂脫期我唔當係副作用啦
植髮織髮有無地方介紹?

咩價錢? 想做邊隻 ? 範圍?
你要比齊料
21歲 大半年前突然發覺自己沖涼洗髮隻手會甩10幾條頭髮
情況都持續左幾個月 之後開始正常番小小 但近呢個月又開始甩咁多 應該要點做

有時可能係轉季先甩多左
你要留意整體頭髮量 ( 如頭頂有冇變稀疏 ) 。
21歲 大半年前突然發覺自己沖涼洗髮隻手會甩10幾條頭髮
情況都持續左幾個月 之後開始正常番小小 但近呢個月又開始甩咁多 應該要點做

有時可能係轉季先甩多左
你要留意整體頭髮量 ( 如頭頂有冇變稀疏 ) 。

有呀,睇到頭頂已經明顯小左好多 所以好驚
應該要點做

樓主可唔可以擺低d圖
有無比較過邊隻效果好?

建議你食藥
Damocare
搽藥好煩 唔治本 唔停得

巴打你買左幾錢?
一般藥房買都唔使醫生紙
仲係學生 經濟有壓力

我食正廠
Damocare我行左20間先有
一係無貨一係賣280
但樓豬話有180

我係元朗區 好到底 出邊成功問過有180 。其實幾個post前都有開過名
係我問巴打佢答 。 後來我都親身證實左。
名唔開了
另外旺東太子個區藥房都有 賣緊195
荃灣聽過280 250

大家落力 買開一間就得

再唔係上網買囉

剛剛實地考察完
好到底隔離話冇
對面賣$240一盒照買
下次再試拎盒去隔離果間睇下配唔配到

行前小小啦 叫恒x呀間野

原來去錯,下個月去果間先,唔該晒
食左保記3個月,同埋搽左藥10個月,d頭髮會長,但都仲係會甩,可能係前兩個月個頭會厚返甩少左,但係隔兩個月又變返簿,不停反反覆覆 ,係咪要停搽藥呢
食左保記3個月,同埋搽左藥10個月,d頭髮會長,但都仲係會甩,可能係前兩個月個頭會厚返甩少左,但係隔兩個月又變返簿,不停反反覆覆 ,係咪要停搽藥呢

唔好亂停 保記冇咁快出效果

唔好亂停 保記冇咁快出效果

但係點解時好時壞架 ,之前剩係搽藥果時已經成日係咁
想問下lush洗頭嗰d番梘好唔好用?
我見佢話可以生髮

好唔好用唔知
生髮就冇可能

巴打有冇d生髮/防脫髮洗頭水可以介紹黎用下?
小弟頭髮有d稀疏,有時疏頭疏得唔好頭頂會有一d位係見到冇頭髮
想問下如果扯甩左啲頭髮
果個位有冇機會生返?
訓緊教比阿哥踩到啲頭髮 甩左幾十條
心痛到仆街
係咪最好去睇醫生先?
皮膚科醫生?
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

我都想問植髮可唔可以植到原本冇頭髮既地方
天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗
植完髮仲要keep 住食藥
點解唔直接去個d 咩哈佛增髮一次過搞個新髮型新型像仲好....
起碼唔洗再日日都驚甩唔知幾多髮
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗
點解唔直接去個d 咩哈佛增髮一次過搞個新髮型新型像仲好....

新植嘅永遠唔會甩,但係你舊有嘅頭髮依然有機會甩
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗

姐係你植完個髮線,你頂個位啲頭髮一樣受荷爾蒙破壞,織髮同戴假髮冇乜分別,心理上接受到其實織髮冇乜問題
好多評價都係冇咩效果
可能慳錢去織髮算
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗

姐係你植完個髮線,你頂個位啲頭髮一樣受荷爾蒙破壞,織髮同戴假髮冇乜分別,心理上接受到其實織髮冇乜問題

最緊要係唔洗再驚甩頭髮
游水 俾大風吹都唔洗再驚
如果增髮 做得夠真/ 唔會俾人睇得出的話
我甩到冇得改個時
我諗會去做
根據你經驗Finasteride同Minoxidil有副作用既機率高唔高?係咪兩隻一開始就無得停?停左會有咩問題?比較擔心未出返頭髮就陽痿

前者1.8%有副作用
後者有狂脫期

Keep住咪好貴 會唔會覺得ok一排之後停藥會甩得仲多?
有冇人植過髮
天生高額同m字額
就係植髮線要幾錢到
fue

天生高額

植過m額補返條髮線
18xx條盛惠62k

有時係到諗

想問下你出黎效果好唔好
係咪響香港植
植fut定fue
見好多人去台灣植好似平d咁

fut 香港植
效果同你後尾枕既頭髮一樣粗身黑實
密度冇原先咁密
你唔嫌麻煩可以去台灣嘅
我見台灣植髮評價都幾好
除左Amazon,邊度買minoxidil最平

前者1.8%有副作用
後者有狂脫期

樓主講過一停就甩番晒喇

前者1.8%有副作用
後者有狂脫期

樓主講過一停就甩番晒喇

200蚊一個月 你要頭髮定錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞