雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
根本一開始就應該食藥
搽藥又煩又唔治本 又唔係平
副作用大啲

有咩負作用
追左頭2個post
1)想問如果feel到個陰明顯薄左好多就奶左野?
2)係咪太細唔建議咁快食藥 我今年得19
3)茶藥既話 如果停左茶既話 會唔會甩得仲多 有冇咩副作用

唔該哂
我個頭成日好痕 一r就甩頭髮 有無洗頭水介紹
根本一開始就應該食藥
副作用大啲

有咩負作用

我0副作用
根本係心理問題
根本一開始就應該食藥

搽藥的確好煩但佢實在係有功效
藥房D藥海鮮價
今日去買印版 條友一開就280
然後講幾講就叫到200
但都係叫唔到上面巴打180個價

韓版有180
追左頭2個post

唔該哂

3之前有人答左 去番你應有嘅髮量
兩個月藥 一個月水劑 兩邊額角得一邊出髮

好過無 有一邊可以撥過去遮住

係有一邊受DHT 影響大
早期搽緊藥冇食藥抑制DHT,將來會唔會惡化到要食藥

搽藥不影響DHT
我個頭成日好痕 一r就甩頭髮 有無洗頭水介紹

施巴5.5
Johnson baby
追左頭2個post

唔該哂

1 有冇向後退?
2 係
3 停左會甩返晒 冇咩副作用 頭痕? 多頭皮

搽藥不影響DHT

我明呀,我意思係只搽藥但冇去食藥以抑制DHT,將來會唔會惡化而要食埋藥

搽藥不影響DHT

我明呀,我意思係只搽藥但冇去食藥以抑制DHT,將來會唔會惡化而要食埋藥

睇下你DHT嘅威力會唔會大過rogaine對你嘅benefit

如果DHT太強,搽藥又對你作用不大,當然會差落去。

正如我咁,搽rogaine foam兩個月左右,如果6-8個月後,我感覺唔到有生頭髮或抑制脫髮,咁我就要食藥。

搽藥不影響DHT

睇下你DHT嘅威力會唔會大過rogaine對你嘅benefit

如果DHT太強,搽藥又對你作用不大,當然會差落去。

正如我咁,搽rogaine foam兩個月左右,如果6-8個月後,我感覺唔到有生頭髮或抑制脫髮,咁我就要食藥。

假設暫時冇問題,會唔會年紀愈大DHT愈勁最後要食藥
如果去藥房買保記但無醫生紙
比差佬搜到會拉?
Sumption巴,DHT係體內嘅濃度每日不同的,好難話愈大愈多。加上,人體係點都會有DHT存在,女人都有。

二氫睪固酮存在人體內的量會每日隨著睪固酮的量而變化。當睪固酮濃度變高時,過多的睪固酮就會轉換成二氫睪固酮,因此二氫睪固酮的濃度就跟著提高。所以藉由控制睪固酮的產生就能控制二氫睪固酮,而睪固酮的產生是由下視丘跟腦下垂體所掌控。

Reference:
http://iwanthair.pixnet.net/blog/post/456694187-再談dht與抑制dht對人體的利與弊(上)

谷川巴,我估要拉都拉藥房佬企先啦
Sumption巴,DHT係體內嘅濃度每日不同的,好難話愈大愈多。加上,人體係點都會有DHT存在,女人都有。

二氫睪固酮存在人體內的量會每日隨著睪固酮的量而變化。當睪固酮濃度變高時,過多的睪固酮就會轉換成二氫睪固酮,因此二氫睪固酮的濃度就跟著提高。所以藉由控制睪固酮的產生就能控制二氫睪固酮,而睪固酮的產生是由下視丘跟腦下垂體所掌控。

Reference:
http://iwanthair.pixnet.net/blog/post/456694187-再談dht與抑制dht對人體的利與弊(上)

谷川巴,我估要拉都拉藥房佬企先啦

我想問鬼剃頭係唔係都可以食保康絲

No 完全唔關事

No 完全唔關事

咁鬼剃頭點醫

No 完全唔關事

咁鬼剃頭點醫

好似話唔理佢自己會好
真係要醫既應該係注射d野入去
詳情唔清楚
追左頭2個post

唔該哂

1 有冇向後退?
2 係
3 停左會甩返晒 冇咩副作用 頭痕? 多頭皮

1)有呀 冇左其中一邊
3)咁如果我停左搽藥 跟住食藥 咁搽藥生番個啲都會照甩?
淨有想問食左5年以上藥既巴打
啲頭髮仲keep到??
仲有冇髮線再後移同埋個轉少左頭髮

咁樣係咪己已經早期

咁樣係咪己已經早期

好明顯係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞