雄性脫髮。食藥搽藥買藥、植髮救髮織髮。你問我答 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
食藥我知唔可以停,但搽藥如果有時去camp唔方便搽,或者一日搽唔足兩次,問題大唔大?

一日半日當然唔大
開始有髮線後移係咪可以食定保康絲?
食保髮堂嗰隻460$ 100粒work唔work?

成份係咪finasteride?
係就可以了
有無話洗頭前定後搽藥比較好?搽完幾耐可以洗頭?

當然後啦
8個鐘最好。
想知織髮其實係咪撥起或者濕水都會現形
開始有髮線後移係咪可以食定保康絲?
食保髮堂嗰隻460$ 100粒work唔work?

成份係咪finasteride?
係就可以了

係呀,但見係咩副廠藥,驚驚地
同埋係咪開始左就冇得停?
thx bri
想知織髮其實係咪撥起或者濕水都會現形

做得好既唔會

同埋見佢得冇包裝揀 會唔會伏
Rogain foam到左手 聽日開始用
我睇包裝就話淨係搽頭頂,但我髮線高,頭頂冇咩點甩 咁其實可唔可以搽埋額角果d位
利申,買埋finasteride tablet 1mg
我睇包裝就話淨係搽頭頂,但我髮線高,頭頂冇咩點甩 咁其實可唔可以搽埋額角果d位

可以
不過對額角無乜效果
主要針對頭頂問題

可以
不過對額角無乜效果
主要針對頭頂問題

姐係額角要靠食藥

可以
不過對額角無乜效果
主要針對頭頂問題

姐係額角要靠食藥

佢應該掉轉左
今年19 學生哥 老豆已經甩到吳克儉咁
我天生頭髮攣又幼 好快出油

為左唔出咁多油轉用呢隻 頭髮係變乾 之後極快出油
每日洗頭都甩20條以上 食食下飯做做下野都甩
睡眠質素差 趕功課

就咁睇我Dht係咪都好高下
如果食韓版+搽Kirkland算唔算係最抵嘅配搭?
同埋有冇邊隻洗頭水建議?

利伸:學生哥冇乜錢

留意整體髮量
唔係甩得多就雄禿
重點係會唔會生番出黎
頭油多既早晚洗一次啦
食藥有6年了,有d開始唔想再食了

照搽額角啦

睡眠質素差 趕功課

留意整體髮量
唔係甩得多就雄禿
重點係會唔會生番出黎
頭油多既早晚洗一次啦

講野個tone 幾似我

髮量如何?

睡眠質素差 趕功課

留意整體髮量
唔係甩得多就雄禿
重點係會唔會生番出黎
頭油多既早晚洗一次啦

講野個tone 幾似我

睇得你post多
你d答案我識背
追左好耐POST入黎SAY HI

髮量如何?

始終雄性脫髮係DHT影響,食藥係降低個水平,食左咁耐,的確係脫少左,旦唔會幫助生髮,隻藥係防脫用唔係生髮用,頭髮一樣偏幼,好老實講,防脫係ok,旦唔好諗住會食到自己會頭髮濃密
老實講,脫髮以來真係用左好多錢,一開始去屎暈信,浪費好多錢,之後用米諾地爾,用左一排,因為煩冇用了,就開始食藥,至今仲食緊,食藥對雄性脫髮的確係有用,唔係雄性脫髮果d最好睇醫生先,點解食咁耐?因為隻藥唔食就會脫返髮,所以用藥的朋友自己諗諗, 有咩問題可以問我,幫到就幫, 仲有我返過大陸植髮
老實講,脫髮以來真係用左好多錢,一開始去屎暈信,浪費好多錢,之後用米諾地爾,用左一排,因為煩冇用了,就開始食藥,至今仲食緊,食藥對雄性脫髮的確係有用,唔係雄性脫髮果d最好睇醫生先,點解食咁耐?因為隻藥唔食就會脫返髮,所以用藥的朋友自己諗諗, 有咩問題可以問我,幫到就幫, 仲有我返過大陸植髮

植髮效果點樣

係邊到買Rogain foam

咩叫雄性脫髮 遺傳???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞