[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
各位點睇 dt990 600ohm??? 有耳擴
up
有用player就帶player,冇用player就帶電話(加3.5mm轉頭或者dac)
入好曬平時聽開既歌
預留充足時間同電
去多幾間鋪
通常我出去玩就預一個下午
巴打用咩amp?
我得個little dot mkiii
以前想買埋個dac, 但無

唔知有無用
little dot mkiii 800mW@300ohm
推600ohm應該夠力,可能有100mW

之前有巴打講過dt770, dt880, dt990個聲風格都有唔同,推到beyerdynamic用家出手
我有dt 770 250ohm 同dt990 600ohm 主要想問下洗唔洗dac

差唔遠就唔再搵咯

我插電腦出耳擴
出左QA390
Thanks 巴!

最後都係買左aune S7 pro姣婆守唔到寡

咁大部出街

同senn記夾成點?
小心萬魔triple driver H1707

直駁其實推唔起的
起碼駁DAP
thanks
巴打用1more?
原來已經係old news, 自

但係推到耳牛嘅player 好吸引 可以離開書枱去梳化,床頭聽歌,又唔使比六萬
如果係電腦底板出耳擴嘅你好歹都買部DAC先啦......
https://jdslabs.com/product/el-dac/
I see
之前理解錯咗,sorry
加dac係有分別,分別幾大好睇dac
你可以買d千幾蚊野體驗下先,例如objective 2, schiit, topping, aune, smsl呢啲都係大路牌子
唔緊要,我old news 過你
其實好似幾吸引,好似可以取代我office setup
一部機過

注意番聲音係比較淡, 低音唔會混濁

但係比較夾,最後試左先

注意番聲音係比較淡, 低音唔會混濁

但係比較夾頭,最好試左先
想問手機得type c冇3.5mm
求其買個adapter會唔會影響試聽
如果會就等轉左手機再去試算
好耐之前用dpx1試過下triple drive,覺得音場分析力唔夠,巴打有冇呢個問題?
其實唔怕,重點係用返你平時聽歌嘅gear去試,adapter就adapter
你e個價位唔洗一闊三大住
我都覺
我係貪呢款型同有陶瓷單元
到底應該去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞