[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
800s真係好大食 source靚真心正
用緊schiit fulla + 990 chrome覺得d齒音好勁 聽歌好辛苦 打機定位又麻麻地
如果拎1k出黎有冇改善?
DT990 chrome?fulla推得起600 ohm
好貴
但係個樣好靚
其實唔洗急住迫自己買野,可以儲下錢先
儲下儲下可能有d又平又好野出,又或者到時你多d錢用可以諗貴d
加個dac推好d你都係睇我up姐,可能你而家滿意
等你聽到覺得有不滿先upgrade都未遲
係呀DT990 chrome
我唔知算唔算推到 夠聲, 我唔係好發燒
定位的話,用AKG會唔會好d?
AKG邊款好? 我都見有人提過
聽歌方面又掂唔掂?
唔該巴打
不過DragonFly Black都係唔夠power,所以唔啱用
標準答案都係K7XX,K701, K240S個d
聲啱唔啱自己真係要出去試先知
肯定係同beyerdynamic取向唔同
耳牛邊度有得試 賣耳機個d鋪有?
AKG的話通利琴行應該齊d,曾福琴行都有
耳機鋪的話好似係金聲(德發地庫店,不過冇左)見過K204,可能金雞廣場店有。DMA就冇乜印象,熊仔同亦軒就唔知

好奇問下,點解用schiit fulla + DT990 chrome呢個setup?
通利都有得試?

fulla係因為之前諗住買部入門dac/amp黎插電腦+喇叭既, 手指個類又好似無乜力, 其他2合1個d好多都係舊model無乜人講, 之後見外國review話fulla都唔錯, 價錢又平平地就買左
chrome就係特價買, 見係beyer就狗衝左
7xx係要massdrop買?
可以睇下大間個d通利有冇擺demo,冇就可能要問

我之前試akg都係hifi展通利攤位,所以通利本身係有demo機
冇就唯有去耳機鋪

under 1k dac amp推headphone真係唔易揾。

巴打玩開iem?普通人應該唔識beyer

而家叫drop.com
7xx原形係712,所以可以試返k712
出糧買
da06
ear909
不過未試過夾hd800s點
我見鬼佬好多推ad700x for fps gaming
巴打有冇idea
ad700x for fps呢個我未聽過, google下又真係幾多人講
可以出去試下
https://www.youtube.com/watch?v=QmrkbWslcKs
參考吓, 雖然大部份時間都喺度屌啲潮牌
L700打機
巴打點睇schiit fulla + DT990 chrome?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞