[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
好似好勁咁講到乜都夠力推
唔知有冇其他巴打用過
在我而言,咁細部又幾百蚊可能會自己買黎試下伏
不過同人講,我都係覺得預大約千鬆d穩陣,選擇都多d
好似好勁咁講到乜都夠力推
唔知有冇其他巴打用過
在我而言,咁細部又幾百蚊可能會自己買黎試下伏
不過同人講,我都係覺得預大約千鬆d穩陣,選擇都多d

Topping MX3點睇?
其實我覺得chord啲機都有啲咁嘅傾向
不過mojo, hugo 呢啲係幾方便嘅,細細部方便拎,又夠大聲
除咗唔好聽之外都無乜大缺點
42mW@300 ohm好似唔太好力,夾HD58x我估大約一半volume先夠聲
Topping DX3 pro個d肯定夠力
「除咗唔好聽之外都無乜大缺點」
呢句正

mojo個tone balance比較平,不過平得黎濛,搵個amp幫下手先好d
試過真推HD700真係唔得,夾active speaker (EVE SC203)唔錯,只係dac1101好聽過佢

但係當其學廠追緊平衡個時Chord仍然堅持單端做得好就唔洗平衡呢個信念實在價得欣賞
好貴
想大約$1000
長插Desktop
可惜已入L300ltd
o2+sdac同FX-AUDIO DAC-X6都幾多人講
可惜係翻新貨

諗起喺507 停產之後果排去左bic camera
見到幾隻全新507唔連稅5萬yen唔洗
後悔無買

點解可以唔平
淘寶新品都要4千8港紙
補相:

大鋪頭嘅思路應該係產品停產所以要喳喳臨清庫存而唔係儲起黎炒4千八。。。

我亦都聽過大陸有賣開headfi 嘅鋪頭同stax 廠定唔知係stax 代理搭好線,搞團購sr507幫手清貨。個價都好靚,好似3000左右人仔。

但而家啲new lambda (500,700)都同 507 同取向之餘音質都有提升,所以507唔同007mk1 果啲靜電耳機咁停產之後都有好大吸引力
印象中new lambda個取向好似同507個d唔同
507個高頻有自己風格d而new lambda重分析力而風格唔強

BTW, Stax jp online store有show SR007A,同SR007 mk2同一樣?
我見staxaudio.com只有SR007 mk2
A 係國內發行版,mk2係海外版。聲音,配置無分別,祇係方便廠/代理去區分行/水貨
Here you are
明白
聽開Kpop ,2k budget 邊隻好
。ATH-M50x (closed back)
。DT990 Premium Limited-Edition Black (open back) (massdrop)
。HD 6XX (即係HD650) (open back) (massdrop)
。K7XX (K712改pad, 仲有一個Red Edition, 只係改色) (open back) (massdrop)
啱啱發現有呢個貼

好耐無升級系統,留名

巴打用緊乜setup?
呢部幾錢?
$135 US
未計shipping(大約$50港紙以下)
結果其同係淘寶買差唔多錢
以前少少燒遇下, 初牛係W5000

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞