[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
同上,用USB
dap的話我要用兩邊micro USB
線都係用雞線,mojo跟機或者電話個條,加個type a 母轉micro usb公轉插
本身thomann 將一個慢啲嘅shipping method 擺做default , 用其他courier 要攞quote 先係on9 好無

定係ups 貴啲所以thomann一般先用DHL黎運?
巴打有冇發覺hd58x
人聲好似比較後
你指比較近自己?
我都覺得係
睇緊我都唔係木耳
初初到手個陣覺得d聲好似係對耳中間,而家去返面前d,雖然仲係好近自己
巴打有冇較過啲電腦setting?

巴打想知邊方面?player/OS?
看樣子單是轉接線也得好幾百蚊...甚至過千...

巴打咁重本
不如試通再諗
幾十蚊搞掂
OS
幾十蚊就最好
但線有咁平咩
得隻A2000Z
天氣一熱就唔多想用
如果你要靚線咁就貴,要work嘅線就唔貴
我冇用過真正貴usb,用緊條audio quest 2-3百蚊線不過聽唔出分別
熱天冇冷氣我都唔想用headphone
出大汗好易整嗅個pad
好易畀個PAD焗到有汗,出汗驚會臭仲有驚皮會易爛
所以次次用完都要拎布抹返乾
Windows方面我都係set下high performance mode,比獨佔部dac
公司機冇再深入搞,屋企部機就關閉d冇用service再加Fidelizer試用版
不過Fidelizer試用版夾foobar效果返乎冇,夾tunebrowser就有小小效果
我都會
DAP OUTPUT係插USB還是3.5?
(不過我睇上面CHING咁講應該係USB吧?)
CHING係用咩DAP 接MOJO?
DPx1 USB port 駁 mojo
不過都係咁用過幾次
淨用DPx1已經夠好,唔洗加mojo
mojo之前用黎比電腦出喇叭個套setup,而家封塵中
如果我係ZX300係咪都可以駁到?(SONY個USB插)
我冇諗住買mojo
不過我覺得zx300分析力或者唔差過mojo
但力水應該差好多一定唔夠推耳牛
IMO ZX300 好聲過Mojo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞