[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
自己帶
thanks bro!!
我尋日出左去試左HD660s 仲有其他幾隻多人討論既headphone例如Denon AH-D7200果啲
HD700起買650前就試過所以冇再試
機緣巧合比我試到Grado GS1000e發覺好鍾意 跟住再聽埋2000e 暫時可能考慮呢兩隻之間揀一隻
但係我行左幾間有demo既舖頭擺出黎既DAC/AMP都唔多 唔多試到對耳機同咩機比較夾
想知GS1000/2000e對DAC/AMP會唔會比較挑剔? 買返去試吓UD-501應唔應付到再拎對headphone去唔同舖頭試會唔會係個好選擇?
Thanks~
金聲(金雞店)同熊仔都多amp,可以慢慢玩
Grado 真係唔識

多謝ching 明白
如果決定左玩hd800s既話,試下430HA
不過你要搵二手先會萬五左右,全新好似2萬。

430ha都算e個價位推800s既首選amp。
GS-X偏好平板類,唔多啱800。

至於dac你就再儲過買adi或Soekris
玩得旗艦,二萬級別既dac起步好d,800一定食得哂,唔會喂唔飽。
Thanks
dac黎講我一直想試direct stream dac, dac1541,mark 多部43ha先
amp就未有心水
不過所有野都係等我買左009s先算
而家玩下中/低價野儲經驗先

BTW, Gilmore Lite 巴打點睇?都係平板向?定係headamp d野都係平板向?
https://drop.com/buy/massdrop-x-eddie-current-zdt-jr

求救…
Gilmore Lite 定呢部好?
md都有eddie current
*jr
估唔到唔係好貴
應該唔係自己做,可能代廠。
ec機好評多,自己諗啱唔啱口味。
膽壞先有noise?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞