[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
真係冇諗住mojo
我係諗緊hugo
但其實我試都未試
我係諗住有隻可以平平哋細細哋玩下耳牛
真係唔係諗緊mojo
入耳唔搵耳擴啦~
個人來講入耳係貪方便重搵耳擴做咩
zx300夠力推300 ohm headphone?
我簡單google search " juno uk scam" 睇人喺forum問

呢間應該信得過
如果目標係要推力大player,國磚會好夠力,如R6 pro
只需要portable amp的話,pico slim細部又好力
Hugo冇問題,只係真係好大部(雖然出得街)
如果唔係要求出得街,有好多檯機選擇
thx

個價幾好
唔使出街。
出街我用入耳。
台機有冇啲平平哋又細細哋?(我都係睇中hugo呢2點。當然平係相對...)
平平哋又細細哋當然有
當hugo 而家$7000, 仲有好多可以諗:
topping dx7s, aune s6 (呢部要用平衡先夠力), aune s7 (純amp), Soekris dac 1101, JDS lab element, Lehmann audio BCL, drop.com個幾部, PS audio Sprout, Klipsch Heritage…
冇DAC
有DAC係咪差好多?
剛剛試完
電腦 built in Realtek HD audio WASAPI出HD58x (HD600線),所有野係同一個平面,唔立體,又矇。分析力唔得
電腦出 nu force udac 3,有返立體感,分析力好咗,冇咁矇
其實個分別幾明顯,唔洗太專心都聽到
有冇平價DAC推介?
平價dac連amp的話
大陸機有aune, 雙木三林, topping個d牌子比較出名
外國野有schiit audio, JDS lab同drop.com出個d
大陸機有機會香港有得試,外國野你預香港冇得試
Drop.com又咁啱推緊 o2+sdac
https://drop.com/buy/massdrop-o2-sdac-dac-amp?utm_placement=20&referer=652TJT&mode=guest_open&utm_campaign=Automated%20Daily%20Promotional%202019-06-04&utm_source=SparkPost&utm_medium=email&utm_term=Daily%20Promotional&utm_content=1559632968560.563152590829591734651392
我上網睇巴打用緊個nu force udac 3都唔錯
細細地 USB電源
udac 3太舊,而家應該係 udac 5
香港都唔覺有udac試
udac 3我刻意冇講,因為使用上唔太好
聲而言冇乜特別,夾hd58x聽流行曲冇乜問題。高頻麻麻,加個amp就好d
音場同分析力一般,冇得要求太多
係未有mojo之前一直用係電腦喇叭setup

udac3使用上問題係播DSD個時個driver時work時唔work
用咗幾年之後 pre out有一邊冇聲,而家唯有用headphone out當 pre out用
推力黎講唔大力,推HD58x要一半先夠聲

SR-507(アウトレット品)追加致しました!

https://stax.theshop.jp/items/8022933

無錢買amp
唔緊要,啱就入住先,之後就會自然有amp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞