[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
mojo咁細粒都推到?有冇落外掛?
冇落外掛,mojo開到雙白之後個雙紅推hd700已經夠聲
只係mojo直推唔夠好聽,個音場推唔開

Hugo本身有個6.5mm就係預左推耳牛,應該好過mojo
冇落外掛,mojo開到雙白之後個雙紅推hd700已經夠聲
只係mojo直推唔夠好聽,個音場推唔開

Hugo本身有個6.5mm就係預左推耳牛,應該好過mojo
樓主你有咩耳機?
HD600, HD700, momentum on ear 2, HD 58x, AH-D1001
L500, L300 limited
adi-2 dac係咪Thomann買最抵?
Thomann b stock應該最抵
我下個目標又買對靜電先
曾福琴行有無discount
係唔係行貨?
曾福係行廠
它似乎沒有平衡輸出?
曾福琴行有無discount
係唔係行貨?
曾福係行
拎fiio btr3 推athm50x 會唔會好慘?
條入耳壞壞地想轉耳牛
無需加入平衡耳機輸出
相信大家都會發現到,Chord 已相繼推出了多款便攜音響產品,但全部都沒有配備平衡耳機輸出。眾所周知,平衡輸出的驅動力會比非平衡更大,亦可以降低因電流影響的雜訊,令音樂更加清晰動聽。問到 John 會否在產品中加入平衡耳機輸出呢?他堅決地說:「從來未考慮過在 Chord 產品使用平衡耳機輸出,因為無咁嘅需要!傳統的 DAC 解碼晶片,模擬、數碼線路互相疊加產生底噪,因而他們會採用平衡耳機輸出去解決這個問題。但是,Chord 擁有引以為傲的 FPGA 解碼晶片及 WTA 數碼濾波技術,這個問題根本並不存在。」另外,他再補充一個重要的因素,Chord 產品的輸出插口均有強大的驅動力,即使是 3.5mm 非平衡輸出,推力已足夠驅動大耳牛。

https://www.spill.hk/audiovisual/Chord-Electronics-CEO-John-Franks-interview/
m50x 38ohm唔係難推,可以一試
唔一定,仲難推過hd58x
m50x推唔好會有V型聲
當然推力足夠會好聽
啱啱睇左b stock 好似無晒貨
如果你喺thomann de 買最好唔好用DHL 運hk
2 個星期有多都幾慢下
你自己戇鳩唔叫人攞ups shipping quote啫 人哋買就2日你買就2星期
用邊間快?
但你平時用咩線駁入MOJO?
佢好似得OPTICAL, USB同一對同軸
如果唔用電腦/手機, 普通DAP用咩線插佢?(上面幾種有轉插嗎?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞