[耳機撚]召集大耳牛,台式耳機系統用家(6)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
音質都係好差
兩個玩過
音質同街邊耳機差唔多
都預咗...只是都問一下...
ANYWAY~

想問下HUGO如果推耳牛的話夠力嗎?
我本身沒耳牛...但又有啲心郁郁...睇下HUGO推成點~
(細細部而且同類產品而言算平啲)
放心,Hugo夠力,推300ohm耳筒都冇問題
我覺得Hugo做source好聽過用黎直推
最近發現直推的話夾尖聲野可以減少尖聲,好在冇放

BTW,under 2K鐵三角耳筒可以試下m50x
當然鐵三角之外可以參考下page 1
官方個隻…可能話穩陣…但係我覺得真係好一般,好麻麻
ect啲開門時間好似有啲尷尬?唔多記得添
如果隻耳機個headband係有海綿個啲,放得耐怕唔怕會有兩條痕?
如果係senn記個類就應該冇
m50x個類可能有
以前見過有隻架係曲面,唔係呢個咁平面
不過呢個放線位幾方面咁
星期一至星期五 上午9時30分至下午6時30分 (星期六、日及公眾假期休息)
要特登平日放假去
想買多對closed back
另外想問有咩耳機架可以一排掛起?
呢個得唔得?要買幾個
https://drop.com/buy/advanced-sound-suspension-headphone-hanger?utm_placement=0&referer=652TJT&mode=guest_open&utm_campaign=Automated%20Daily%20Promotional%202019-05-31&utm_source=SparkPost&utm_medium=email&utm_term=Daily%20Promotional&utm_content=1559287219693.398588663648761611556642
如果隻耳機個headband係有海綿個啲,放得耐怕唔怕會有兩條痕?
如果係senn記個類就應該冇
m50x個類可能有
以前見過有隻架係曲面,唔係呢個咁平面
不過呢個放線位幾方便
之前買嘅hd58x到咗了
好正
岩岩買左隻m1060到左,好抵玩性價比好高
邊度有得聽唔係官放推而係hi-end amp 推嘅hd800s
好似鐵三角有個個勾包左野嘅掛架

不過耳機頭梁部分用到嘅材質有好多種
如果係hd25果隻頭梁,即係koss esp950, sony monitor 耳罩果種好薄好油嘅皮就真係用咩耳機架都唔好掛起佢
好快壓出個印同啲皮裂開
巴打用咩推
巴打點保護耳機?
想keep得佢好好睇睇
唔用個時揾個盒入好佢,放d穩陣地方避免跌
用個時唔粗魯,小心輕放
dma之前用luxman推820,應該可問下轉hd800s試
補充一下, 係HUGO1唔係2
HUGO可以做SOURCE咩?唔係只有解碼擴音功能?

BTW...如果我要試可以點做...?因為查實我乜Q都冇...
因為我冇耳牛或者啲硬嘢(咩壓電、靜電、200單之類)...
但又考慮緊入隻家用的耳牛~所以先睇下隻細細地又平平地(相對地)的HUGO有冇得諗
sorry,上個reply睇錯左
hugo睇錯mojo

利申冇hugo,得mojo
所以個reply係講mojo

不過mojo都得,hugo我睇唔到點解唔得
擺反入盒咁咪次次都要蚊走條3.5
又唔洗,用個鞋盒咁(要啱size啦)都得
連條線放唔洗拆
拆得多個頭鬆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞