真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
巴打邊到有tester買
我個陣係去海港城間鋪到聞
分開聞左兩三次都聞唔到佢隻味
唔咪我本身都幾想買
自己都偏好茶香
最後買左camelia intrepide
純分享下
年幾前開始噴香水
最初就試隻COOL WATER,D同事都話好香
跟住試兩隻我諗係無咁主流嘅野
Cerruti fragrances 1881 就前中調都幾惡頂,但係尾真係好正,留香都勁耐
Thierry mugler fragrances Cologne 就好清香,前中後我覺得都參唔多味,同隻COOL WATER有D似不過真係無咁COOL,比較平穩同LAST得耐
依家等緊隻Bvlgari POUR HOMME原版送黎,都係試下用返D大路野
不過真係想問下咁多位師兄平時噴邊同噴幾多下
我習慣頸前同心口前各一野就夠,畢竟OFFICE唔大,費時有人唔鍾意
不過我知好似多數噴手腕同耳後,其實D動脈位噴落真係會好D咩?
cool water 都好快散味
師兄,你係咪有補噴?
可能誤會左我都想講COOL WATER散得勁快
不過其實我最鍾意佢浸味
SaSa
colourmix都有
本身買左枝jo malone,但夏天太快散想問下有無啲好似古濃水味既香水又唔太快散
想問下夏天有乜香水好用,自己出好多汗平時用開one million同thierry mugler呢啲普通野,感覺唔太遮到味
如果咁不如用止汗劑算
one million&汗味=生人勿近
香水留返秋冬
上網買
打算去聞下依兩隻味,都好多Youtuber 介紹
大家有冇試過?比d 意見小弟

我冇分冬/夏用,通常全年都用同一支
唔好太濃味就可以

你都打算去聞 就聞左先
聞埋oud wood, grey vetiver
有時一場去到 聞哂先走
唔好太依賴咩signature 款呀介紹
自己個感受最重要
我試過太多次去聞出名既款
全部都唔鐘意
反而係冷門d又幾岩自己
可以試埋tobacco oud
不過夏天唔幾啱噴
本身都大汗 用緊nivea最公廁果隻止汗劑

咁係咪唔應該再用香水搞到混埋會好臭?

止汗劑會唔會有邊隻更好既推介?
去保森國際買信唔信得過?見佢D Penhaligon 幾抵
我係保森買過墨戀同versace dreamer
兩枝都冇問題
但係penhaligon狗同鹿就上番selfridges買
因為太貴 有咩差池會好心痛
冇問題 獅子同雞都係保森買
Pen記 Endymion
Tom Ford Oud Wood都
好多出名香水會出同味止汗劑
又或者用biore無味止汗劑
想問你去邊到試左聞先?
定係保森有門市?
巴打有冇邊隻推介?
用biore無味止汗劑好啲,價錢平
Savauge液體止汗酒精太勁,又要2百幾。Savauge膏狀冇酒精,不過我嫌lup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞