真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike

工程文職巴打留名
發夢發到濕曬
「好似無人開」女士香水討論 4
https://lih.kg/929249

之前有女士香水
不過沉咗
好似無左
認同香水唔應該分男女
唔係配㗎,佢拎支parfum oil出嚟喺你面前dilute㗎咋
利申:我買過
香水試唔啱又唔會衰仔嘅,不過最緊要自己鍾意
Btw le labo啲香水真係好襟噴,三下已經成條街都聞到,仲要可以last成日
Santal 33我同事話我有陣入廟拜神嘅味我自己近距離聞得多會覺得有啲厭
p記Halfeti係我最愛之一。你有無試過佢支cairo? 前排佢做sale,話支levantium唔再出喎(但我無買,喺我身上面太甜)
Frederic malle最鍾意vetiver extraordinaire同portrait of a lady
fyi, une rose噴上身自己會覺得好濃,但身邊嘅人話好淡
我覺得玫瑰喺男人身上面係超級sexy,撈埋陣佬除簡直係催情聖物特別推介p記嘅much ado about the duke,但係好快散
多謝巴打,聽日仆去le labo先
地中海百合我覺得自己carry唔到,但女人樣我反而ok
香根草嚟講,jovoy支incident diplomatique都做得好好,係我聞過最earthy嘅vetiver。
B記無人地帶係易襯嘅,但我聞完就唔記得陣味。我睇ouch110講過支m/mink,但聞落真係好腥,好難想像佢可以有幾清新。巴打你有無試過?
如果你鍾意patchouli, d記支tempo用patchouli用得好好,畫龍點睛,但佢個vanilla重到唔係好啱男人用。
第一次買香水
買咗bluetouch
發覺個蓋扭唔開 想倒入去個細樽都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞