真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
點解怪?
db呢類blue fragrance夏天用比較突出

不過香水呢家嘢好主觀,兼且同一隻在唔同人身上有唔同嘅body chemistry
所以話 個人覺得 巴打覺得啱用咪好
Jo malone
sea salt and sage
多謝您包容
好多間賣既Dylan blue 都係2016年嗰batch, 其實怕唔怕舊?
sasa sales話已經絕左版唔再出
想問下有冇巴打用過Le Labo Iris 39?適合秋冬office用嗎?
edp 6個鐘有既
但你聞過edp未先 佢edt edp既味有少少唔同
edt比較直線少少 開頭咁無濃無咁苦
edp就開頭濃 焚香好重少少似燒衣味 後面就有琥柏
帶少少奶味
如果你無聞過建議你聞左先
好多人以為一樣味想留香耐買左edp 結果中伏
有野想問下大家意見
我男朋友用緊ferre個隻藍色香水 想買枝新既送比佢
有無咩brand好推介 追左陣post 自己就有想過買Jo Malone既wood sage/Hermes/TF既 但真係唔知有邊隻係近似味 我個鼻長期塞
巴打買左幾錢
perfume station我去過買嘢
老細南亞人黎幾好傾
不過要用英文溝通
佢網上d價錢真係平好多,巴打唔驚係假野?
希慎見過
我買果隻唔係大牌子
我果次係買一間法國廠出既aventus既clone

同埋佢賣得貴過喺ebay訂返香港
我試過以下兩隻牌子aventus clone:
Al Haramain
Armaf

我覺得充滿南亞feel

呢隻得唔得
買左靚靚bee bottle (100 ml 好似), 千幾
呢隻sogo有得試
完美男人有冇圖?

Edp/edt?
巴打點睇 Monsieur Le Prince Elegant?
新手入門 浸味唔俗 唔似南亞裔隻味 有咩推介?

平時著開白t加恤衫
請問大家點睇CK ONE
Sea salt 同English pear都有
但係感覺比陣風一吹就無左
我噴四下 keep到一日wor
犀利
我跟佢suggestion 已經淨係噴衫 最多hold到4 5個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞