真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
有100ml貨翻咩
有冇邊款香水推介適合暖男用,聞落感覺舒服同平易近人d, 岩岩睇緊jo malone,呢個brand又有冇邊款岩(其他brand都可以)
jo malone diptyque bvlgari burberry
呢d都有d大路味 木味花香茶香果香
channel係愛回家入面獨有嘅牌子
tonic正咩?有用過啲friend話聞唔到味,而且唔夠持久,用咗1/4放咗喺屋企
想問下如果汗味比較重適唔適合買?
另外小弟之前都未買過唔知各位帥兄有無推介試下先
難怪咁多人串錯
唔好噴
Selfridges 英國老牌百貨公司唔會有事啦
Btw夾唔夾運費
睇返原來selfriges同le labo boutique 賣價錢差唔多
係boutique 買新鮮啲又唔使運費
Struggle 緊買The Noir 定ylang
想買枝夏天用
專門店?100ml好似要2k喎 selfridges 賣緊1590
我本來諗住買50ml
Selfridges 賣$1100 加埋shipping $250
Boutique $1560
無知一問100ml會唔會太大枝用耐都用唔哂啲味道揮發哂
香水係咪放陰涼地方就得
如果你用死一兩支係用得完既
我問過店員佢話個味道可以keep一年
但如果你有三四支香水就買50ml
拎原樽refill會有八折
所以都唔一定要買100ml
咁都係50ml好
Thx ching
有時著件soc tee落街唔捨得噴
睇黎要噴多啲先得
Btw Gaiac 真係好低調
Ylang 花加木味
The noir 就茶味
好難揀
Ylang 我好鐘意不過味道好似好女人同成熟
Bergamote 就好citrusy 同refreshing
仲有下個月出 hk city exclusive
Sem尾除左做essay 之外諗香水都諗爆頭
the noir好似雀檸
但我覺得唔算好特別
所以吸引唔到我
好期待city exclusive
雀檸有咁重茶味咩
而家好似越黎越想買多啲佢地嘅香水
入左坑入埋右坑

用開呢隻,有冇人識
有冇海洋味推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞