真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
我都鐘意edp隻味 但夏天有汗 隻味太強
所以我先諗住買隻同系列既very cool 希望淡啲
Hollister啲香水喺咪唔值得買
夏天多汗會否噴衫好啲?
冇試過very cool spray 啊
我指edp sauvage混埋啲汗同體溫 再加埋香港啲濕熱
時不時蒸啲濕氣上黎 唔好話你身邊既人 你自己都會想死
有無咩香水噴完唔會變「有錢印度人」個陣味?

Chanel就係有錢印度人味
呢層我都唔太知啵 但聽人講件衫啲布料唔靚 件衫好快打柴 好似話係因爲酒精

同埋噴衫我發覺啲味都係好快散 所以我通常中午食飯再補噴翻少少算
呢幾日天氣已經好好印證左呢點 所以最近少噴左
等入手支very cool再試下
眾說紛紜
Jeremy Fragrance教攞遠啲噴衫會long last啲
都係啊 每個人都有自己噴法 自己鐘意就好
仆街 新買個支Jo Malone Orris & Sandalwood 噴完兩個鐘到就冇哂味。中撚哂伏
都係屋企沖完涼噴下就算

出去街用我唔太建議各位巴打買 除非你真係好鍾意嗰種味道
試下"打底"
先搽浸無味 lotion,再噴香水
收到 等我試下用vaseline打下底
點睇Ferrari CEDAR ESSENCE
一早講左唔好無呢d地方買,唔知放左幾耐
走味都唔好啦
咩牌子 大家幫你睇下
Dunhill都好似無?
上個經月買左CR7 三百蚊 個人覺得味唔錯 可以hold到3-4個鐘左右

利申:新手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞