真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
小弟初哥,有幾支心水想問下禁多位

翻office :
Prada LHomme edt

Montblanc Individuel edt

Weekends daylight :
Guerlain Cologne

Bvlgari Aqva Amara

Party 落Bar / clubbing :
Versace Eros edt

Le Male Jean Paul Gaultier edt
收到,但如果想話平翻小小有冇其他choices?
呢支Bvlgari好香啊~

我覺得Dylan Blue同bleu 感覺好似...

同意cp值低,專門店同街舖價錢差不多
與其問人,倒不如買啲sample試上身。
鬼佬youtuber所謂top ten list我試過後好多唔啱自己,又或者唔值得我買一樽
新手想送香水俾男友
想問點睇penhaligons Teddy?
都係因為佢有平先買咋
牛個款比較好
點睇 Versace Eau Fraiche
性價比幾好 味道方面幾全能 唔會話令人接受唔到
有無啲平啲既介紹?
Playboy 系列
tf oud mineral正 我自己會溝埋noir de noir一齊用 正到暈 但比較係夜晚落club香水 識過比鬼婆話好嚮問係邊隻牌子
但好少人有同推依隻 因為同條line嘅oud wood比較受歡迎
試下狗頭 唔差
Teddy我覺得有陣酸味 但幾特別
牛頭好濃....冬天可能okay 但夏天真係太濃

呢隻點睇?
Creed真係bug黎
男朋友之前試過狗頭 好似麻麻地
可能去試下牛頭
Teddy岩四季嗎
oud wood我嫌後調甜左少少 noir de boir濃廣藿受不了😂😂
chanel果D的確係overpriced
但勝在真係穩陣 大部分人都覺得好聞
比起牛頭我覺得冇咁濃 都可以話啱四季嘅 但我傾向係冬天or秋天噴
有冇人真心覺得creed aventus好聞兼使用中?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞