真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
同埋感覺上冇咁多男人噴玫瑰味冇咁易撞
之前噴開bleu de Chanel 同Endymion
都係好聞但太多人用
仔細睇你條 link 啲 comment,我估佢哋話 last 唔耐係個前調,我見都有啲回應話中後調 last 到 5 個鐘

傳統古龍水原本就係唔想個味持久,4711 得十幾分鐘,所以我估 TF 同 Ferrari 點唔持久都一定耐過佢

見 fragrancex 有 Ferrari Bright Neroli,應該係舊貨,平平地可能入支試下
你地有冇用分裝?
我覺得藍色正啲 冇咁重啲味
味唔係好出,唔可取代香水
講起le labo我個人最鐘意係iris 39,但呢枝簡直係成個brand最無存在感既香咁…好少人提起佢…如果有西裝巴打用iris 39真係正到喊
DNA唔同第一次聽到呢個形容
le labo既花香的確同想像中/typical既唔同
試咗
似唔似 TF 就唔知
但一啲都唔似 4711
唔明點解咁多外國測評話似
Last 得算耐,5個鐘以上
TF Neroli Portofino噴皮膚到兩個鐘就散
Neroli Portofino Forte加左皮革會持續耐D 但個價錢........
利申:兩枝都有

TF Tuscan Leather被吹奏為皮革王者
新出個枝intense有冇巴打絲打聞過
味如何?
Franck olivier blue touch 你地覺得點
之前有個男朋友田BOSS,真係好正
大家香水通常噴邊度
FM貴好多喎
我好耐無喺香港買過香水
我睇selfridges le labo 50ml 1100
FM 50ml喺selfridges就枝枝唔同價 最平920最貴1440
唔係想嘈交純粹想搭嗲討論下 因為未聽過有人用le labo同FM比
通常都係le labo同byredo FM同pen記或者MFK比較咁
利申呢兩個brand都無乜特別鍾意 不過有買une rose同noir 29
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞