真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
天氣、自己皮膚乾燥都有影響
新手可以用一陣
但唔建議浪費錢買佢
第一多人用 第二留香短
買佢不如俾多少少買Acqua Di Gio
女友送比我的
朝早噴的話下午就冇乜味
Acqua Di Gio要幾錢?
有冇人中咗Tom Ford毒?
已購入13枝private blend.......
Noir de Noir, Oud Wood 正爆
噴衫會hold 耐d? 噴手 噴頸後,根本連隔離個人都唔係好聞到
LM學野
噴衫會hold 耐d
係因為衣服物料比皮膚可以更 hold 到香味
而留香時間,同抗散性係兩件事來嘅
雖然通常兩者係正比
噴頸後頸根據 Jeremy Fragrance 講
主要係為咗回頭率
我自己幾鍾意
穩重男士感覺
咁多數噴邊個位?
琴日入手第一枝香水
入黎學野
呢兩段係好教材:

https://youtu.be/-cnvorwYPOM

https://youtu.be/uRRqoy1J_oM

手腕走唔甩
其他睇場合、睇天氣,睇你用嗰隻嘅擴散性

噴完最好由佢自然乾,唔好捽
不過噴衫要小心
如果係淺色衫,而你隻香水又有色
有機會令你件衫變色
巴打好細心
間perfume station d野真唔真,枝sauvage edp平出面15-20%,少少心動
我都覺得係 新手俾個fd水左我買
用緊LV隻afternoon swim,好正
即係用過都照賣?我上佢online shop見到,網購都賣tester?
用開ormonde jayne 既 isfarkand , montabaco, qi
beaufort london 既fathom v
想入tf oud mineral有冇同好
有冇人鍾意maison francis kurkdjian
Tester 即係品牌派俾店做 display tester 用嘅貨版
多數無包裝
有啲連蓋都無
同埋樽身會寫明係 tester / not for sales
所以會平啲
唔果唔介意以上各樣
一般使用同普通貨無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞